Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 12 » УКБС не радить знімати з забудовника відповідальність за результати його роботи
14:47
УКБС не радить знімати з забудовника відповідальність за результати його роботи
Проект, за допомогою якого можна зобов'язати фінустанови відповідати за будівництво житла, перебуває на розгляді Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, податкової та митної політики.

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» протестує проти проекту № 9338 і наполягає, щоб забудовник і далі виконував свої зобов'язання і ніс відповідальність за виконувані ним роботи.

Проектом пропонується зняти відповідальність за результати проекту житлового будівництва із забудовника і перекласти її на управителя фонду фінансування будівництва (далі - ФФБ) - фінансова установа, яка здійснює управління майном, отриманим у довірчу власність. Втім, УКБС вважає, що сьогодні взаємини між фінансовими установами, інвесторами і забудовниками успішно функціонують і не вимагають кардинальних змін.

У зверненні до профільного Комітету ВР УКБС зазначає, що прийняття законопроекту призведе до збільшення ризиків, як інвесторів, так і банків.

Також УКБС не згоден з тим, що управитель ФФБ має визначати поточну ціну об'єкта будівництва, адже передбачити вартість споруджуваного об'єкта фінустанові, через відсутність галузевих знань і досвіду, на відміну від забудовника, дуже складно. Разом з тим, враховуючи, що забудовник може неконтрольовано збільшувати вартість об'єкта будівництва, зміни законодавства призведуть до відмови довірителів (інвесторів) від фінансування об'єктів будівництва. Як наслідок, керуючі будуть змушені повертати кошти, вже внесені довірителями і збільшувати оперативний резерв.

З урахуванням зазначених ризиків, Асоціація прогнозує зменшення кількості банків, що бажають брати участь у фінансуванні житла, що в свою чергу зменшить обсяги будівництва, а значить суперечить і пріоритетів державної політики.

«Відповідальність за результат будівництва повинні нести самі забудовники, адже вони виконавці робіт. Покладання таких обов'язків на банки, ускладнить їх функціонування, що приведе до зупинки діяльності фондів фінансування або до подорожчання житла для кінцевих споживачів - для населення », - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/7/12/68441.htm
Переглядів: 437 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031