Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 27
Державна податкова служба своїм листом від 19.06.2012 № 10330/6/15-3415-2645 роз'яснила деякі питання сплати ПДВ за послуги, пов'язані з транзитними перевезеннями вантажів.

Державна податкова служба своїм листом вказує на те, що операції з надання послуг, пов'язаних з перевезенням (переміщенням) пасажирів та вантажів транзитом через митну територію України, як до 01.01.2011 р. (до набрання чинності Податкового кодексу), так і після зазначеної дати, звільняються від сплати ПДВ.

Операції, пов'язані з послуг з перевезення (переміщення) пасажирів та вантажів транзитом через митну територію України, а також надання послуг, пов'язані з таким перевезенням (переміщенням), звільняються від сплати ПДВ і регулюється п. 8 ст. 197 Податкового кодексу.

Нагадаємо, що транзит - це митний режим, відповідно до якого товари і транспортні засоби переміщуються під митним контролем між двома митними органами або в межах зони діяльності одного митно ... Читати далі »
Переглядів: 473 | Додав: pierre_cardin | Дата: 27.07.2012

Державна інспекція з безпеки на наземному транспорті України разом з Державтотрансінспекцією, громадськими організаціями та профспілками автомобільного транспорту консолідують свої зусилля задля покращення безпеки дорожнього руху, перевезень та підвищення транспортної дисципліни. Сьогодні, 26 липня, під час спільної наради у Міністерстві інфраструктури Укртрансінспекція, окрім ефективних заходів пасивної безпеки - застосування ременів безпеки в автобусах, обмежувачів швидкості тощо, які вже зараз впроваджуються, винесла на розгляд зацікавлених відомств та асоціацій автоперевізників нові пропозиції, розроблені на підставі досвіду колег з Росії, Білорусії, Польщі та Німеччини.

За словами голови Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Євгена Пронченка, найчастіше дорожньо-транспортні пригоди виникають через порушення водіями правил дорожнього руху, невиконання перевізниками вимог транспортного законодавства, зокрема встановленого режиму праці та ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: pierre_cardin | Дата: 27.07.2012

Парламент Словаччини вніс сьогодні зміни до Конституції країни, які мають на меті скасувати недоторканність депутатів від кримінального переслідування, передає радіо "Свобода".

За законами про конституційну зміну та про зміну кримінального кодексу, поліція в разі потреби зможе розпочати слідство у справі депутата без узгодження з парламентом, однак, щоб взяти депутата під варту, потрібно буде, як і раніше, отримувати згоду парламенту.

Після вступу цих змін в силу єдиним, за що депутатам залишиться імунітет, будуть їх виступи в парламенті і його органах і голосування, причому і після закінчення мандата.

У скасуванні депутатської недоторканності знайшли згоду провладні і опозиційні політики, таким чином за прийняття нового закону проголосували одноголосно всі 144 присутніх із 150 членів словацького парламенту.

Недоторканність від адміністративного переслідування словацькі депутати зняли з себе ще раніше.

Разом з тим сьогодні депута ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: pierre_cardin | Дата: 27.07.2012

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вчора виніс рішення про виплату найбільшої суми компенсації, яка колись призначалася цим судом громадянину України. ЄСПЛ зобов'язав державу виплатити 154 тис. євро Богдану Савицькому, який подав скаргу на жорстоке поводження з боку співробітників міліції і затягування судового процесу. У Мін'юсті згодні з рішенням ЄСПЛ. Втім, відзначили в міністерстві, необхідно ще раз упевнитися в тому, чи дійсно пан Савицький постраждав від рук співробітників МВС. 

Вчора Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити компенсацію в розмірі 154 тис. євро жителю Івано-Франківської області Богдану Савицькому. У прес-службі ЄСПЛ відзначили, що при ухваленні рішення суд "керувався ст. 41 Конвенції з прав людини щодо справедливої сатисфакції".

Про те, що держава винна йому понад 150 тис. євро, пан Савицький дізнався від кореспондента "Ъ". "Останні 14 років я живу на жебрацьку пенсію інваліда І групи. Отримую близь ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: pierre_cardin | Дата: 27.07.2012

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031