Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 04
Прийнятий закон щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Законом встановлюється, що брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції особа зможе на підставі постанови суду, що суд буде виносити за клопотанням учасника процесу або ж за власною ініціативою. У постанові буде визначатися суд, який повинен забезпечити участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ліга: Закон
Переглядів: 429 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.07.2012

Прийнято зміни до Закону про держзакупівлі, що звільняють держпідприємства від тендерів. 

Верховна Рада ухвалила сьогодні Закон (на основі урядового законопроекту № 9634), що вносить ряд істотних змін в Закон «Про здійснення державних закупівель».

Прийнятий Закон повністю звільняє від процедури торгів при закупівлі товарів, робіт, послуг більшу частину державних підприємств, у тому числі комунальні, казенні, господарські товариства з часткою держвласності понад 50%.

Також документ значно звужує сферу дії Закону про держзакупівлі, розширивши перелік товарів, робіт і послуг, закупівля яких не регулюється цим Законом. В новому «нерегульованому» переліку - придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю; послуги третейських судів, арбітражів для розгляду і вирішення спорів, в яких бере участь замовник; фінансові послуги, які надаються у зв'язку з емісією, купівлею, продажем, передачею ц ... Читати далі »
Переглядів: 528 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.07.2012

Нардеп Юрій Кармазін подав в Раду проект постанови, яким пропонується скасувати прийнятий вчора Закон про мови.

В парламенті сьогодні зареєстровано проект постанови № 9073ПЗ про скасування рішення Верховної Ради «Про прийняття законопроекту номер 9073 в цілому як закон в редакції першого читання».

Як аргументується в пояснювальної записці, вказане рішення прийнято з грубим порушенням встановленої Регламентом ВР процедури: законороект не був включений до порядку денного в установленому законом порядку, не розданий народним депутатам для ознайомлення, не дотримана процедура його обговорення, процедура першого і другого читання.

Таким чином, зазначене рішення є протиправним, вважає Ю.Кармазін.

Ліга: Закон
Переглядів: 416 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.07.2012

Вчора зареєстрували проект закону про поліцію.

Автори проекту вважають, що косметичні зміни чинного Закону «Про міліцію» просто не в змозі підправити обстановку - документ не відповідає ні вимогам часу, ні нормам Конституції.

Пропонується назвати наших правоохоронців поліцією, так як термін «міліція», виходячи з етимологічних джерел, означає нерегулярні збройні формування, які використовуються, в тому числі, і для підтримки громадського порядку, що формуються з добровольців і не входять до складу офіційної системи державних правоохоронних органів під час революційних перетворень у державі. Таке значення застосовується в більшості країн світу, - говориться в пояснювальній записці.

Поліція діє на підставі принципів дотримання прав і свобод людини і громадянина, законності, безперервності, відкритості та прозорості, єдиноначальності і відповідальності.

Що стосується обов'язків поліції, то в цілому вони фактично дублюють ті ... Читати далі »
Переглядів: 425 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.07.2012

Стан легалізації використовуваних неліцензійних комп'ютерних програм щорічно розглядається на засіданнях міжвідомчої робочої групи.

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України у своєму листі повідомило про заходи, які приймаються в Україну по боротьбі з використанням неліцензійного обладнання.

Так, постанова Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 № 1433 зобов'язує органи виконавчої влади набувати виключно ліцензійні екземпляри комп'ютерних програм або екземпляри програм вільного використання.

Агентство нагадує, що в парламенті на розгляді знаходиться законопроект № 6523 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав», що стосується врегулювання захисту авторського права і суміжних прав в Інтернеті. Проектом передбачена можливість використання електронної ліцензії, яка, зокрема, супроводжує комп'ютерні програми з відкритим кодом (прийнятий ... Читати далі »
Переглядів: 395 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.07.2012

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031