Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 06
Європейський Суд постановив, що користувачі мають право перепродажу програмного забезпечення, яке було придбано на фізичному носії або додано через Інтернет.

Постачальники програмного забезпечення давно стверджують, що програмне забезпечення є ліцензійним і не підлягає перепродажу. У теж час це твердження суперечить доктрині авторського права, яка свідчить, що авторське право не дає правовласникам можливість контролю над використанням копій своєї продукції. Останнім часом це трактування стала ще заплутанішою, адже ПО все більше і більше поширюється безпосередньо через цифрові мережі, а це означає, що фізична копія для перепродажу відсутня.

Рішення Європейського Суду фактично є програшем компанії Oracle, яка виступила ініціатором того, що ліцензійна угода забороняє перепродаж. Також суд зазначив, що він згоден з доводом компанії Oracle, який свідчить, що для того щоб обійти це правило, постачальники мають перейменувати контракт з ліце ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.07.2012

Законом визначено основні принципи правового регулювання діяльності з проведення лотерей.

Прийнятим ВР на основі законопроекту № 8652 Законом лотерейна діяльність розглядається як монопольна діяльність держави, тому встановлюється заборона проведення на території України всіх лотерей, крім державних, які проводяться операторами лотерей, які отримали право на їх проведення, і обмеження конкуренції між діючими операторами лотерей.

Закон містить фінансово-економічні, організаційні та інші вимоги до оператора лотерей, а також передбачає суворе регулювання порядку отримання статусу оператора, можливість отримання такого статусу тільки за результатами проведення відкритого конкурсу за умови попереднього проходження всіх процедур і експертиз.

Одним із принципів нового Закону є соціальна спрямованість лотереї - цільові відрахування від проведення лотерей спрямовуються до спеціального фонду і використовуються для фінансування культури, ... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.07.2012

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031