Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 23

Перелік платних послуг Олександрівської лікарні включає більше 50 законодавчо не передбачених послуг.

Антимонопольний комітет України рекомендував Олександрівської клінічної лікарні міста Києва привести свої дії з надання платних послуг у відповідність до чинного законодавства.

Як встановив АМКУ, лікарня значно розширила сферу застосування принципу платності медичних послуг. Зокрема, перелік платних послуг лікарні включає більше 50 законодавчо не передбачених послуг. Серед них: первинний і повторний огляди, вимірювання артеріального тиску і пульсу, ін'єкції, перебування в звичайній палаті, запис обстеження на диск і т.п. Внаслідок дроблення окремих послуг пацієнтів стягувалася плата, наприклад, за взяття біопроб крові з пальця або вени, застосування лікарем і середнім медичним персоналом одноразових рукавичок, що є лише частиною надання певної медичної послуги.

Також виявлено, ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: pierre_cardin | Дата: 23.07.2012

Змінами до Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» пропонують захищати ... людей - від жорстокості потенційно небезпечних собак.

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 11006 про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання поводження з собаками небезпечних порід. Проект встановлює правові та організаційні заходи для захисту всіх людей від собак потенційно небезпечних порід та собак, визнаних небезпечними. Особлива увага приділяється вимогам до власників таких собак. Зміни планується внести в Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Зараз на законодавчому рівні не закріплені будь-які обмеження з утримання потенційно небезпечних порід собак, і відповідно - не передбачена відповідальність за недотримання таких обмежень. Правила утримання тварин встановлюються органами місцевого самоврядування, але, на думку авто ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: pierre_cardin | Дата: 23.07.2012

18-річного жителя містечка Косцежина на півночі Польщі оштрафували за перевищення швидкості на підставі знімка та свідчень фоторадара. 

Як повідомляється, юнак мав необережність розігнатися на велосипеді до 46 км/год за дозволеної швидкості у 30 км/год.

Зазначимо, що щодо велосипедистів закон у Польщі жорстокий. За їзду у нетверезому вигляді тут їх штрафують, позбавляють прав, забороняють користуватися велосипедом, а в деяких випадках садять до в'язниці. За останніми даними, у місцях позбавлення волі по всій Польщі перебувають п'ять тисяч велосипедистів. Надмірну строгість діючих правил визнає навіть генеральна прокуратура країни.

"Як мені дізнатися, із якою швидкістю я їду, якщо у мене немає спідометра?" - Висловив здивування порушник.

Залишається незрозумілим, яким чином влада вирахувала адресу юнака, оскільки на велосипеді немає реєстраційних знаків. Молода людина підозрює, що його впізнав сусід, який працю ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: pierre_cardin | Дата: 23.07.2012

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031