Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 2 » У Франції водіїв зобов'язали возити з собою алкотестери
07:10
У Франції водіїв зобов'язали возити з собою алкотестери
У Франції набув чинності новий закон, який зобов'язує водіїв усіх автомобілів возити з собою два комплекти для визначення вмісту алкоголю в крові. 

Уряд сподівається, що за допомогою цих приладів водії будуть перевіряти, чи лишаються вони у межах допустимої норми.

Якщо в автомобілі не виявиться алкотестера, водія оштрафують. Крім того, усі власники автомобілів у Франції зобов'язані возити з собою жилет, що відбиває світло, і трикутний знак аварійної зупинки.

Нові пропозиції поширюються і на водіїв-іноземців, але до листопада цього року французька поліція не буде штрафувати тих, хто не має усіх необхідних предметів.

Закон про обов'язкову наявність в автомобілях алкотестерів запропонував попередній уряд країни, який працював за президента Ніколя Саркозі.

У такий спосіб французькі міністри хотіли скоротити кількість людей, які гинуть на дорогах. За розрахунками кабінету, нововведення дозволить зменшити кількість жертв ДТП на 500 людей в рік.
Водії проти

Зараз в результаті дорожньо-транспортних пригод щороку гине близько чотирьох тисяч французів, і головною причиною лишається водіння в нетверезому стані. Цей фактор випереджає за кількістю жертв навіть таке порушення, як перевищення швидкості.

Як розповідає кореспондент Бі-Бі-Сі в Парижі, комплекти для визначення вмісту алкоголю в крові продаються в двох варіантах: дорогі електронні пристрої, які можна використовувати кілька разів, а також більш дешеві, але одноразові.

Виробники мають намір забезпечити ринок десятками мільйонів таких пристроїв, але зараз у Франції їх не вистачає, і це є однією з причин рішення уряду не штрафувати за порушення нового закону до листопада.

Водночас громадські організації водіїв виступають проти нововведення. На їхню думку, його ухвалили в результаті вдалої лоббістської компанії виробників тустуваьного обладнання.

BBC Україна
Переглядів: 379 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031