Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 31 » Присяжні в США розсудять патентну суперечку Samsung та Apple
07:23
Присяжні в США розсудять патентну суперечку Samsung та Apple
У Каліфорнії суд присяжних починає розгляд патентної суперечки між двома технологічними гігантами - південнокорейською компанією Samsung і американською Apple. 

Обидва виробники планшетників і смартфонів звинувачують один одного в порушенні прав інтелектуальної власності.

Ціна суперечки - мільярди доларів, які одна сторона буде зобов'язана виплатити іншій у разі, якщо суд визнає одну з компаній винною в порушенні патенту. Також може бути введена заборона на продаж продукції однієї з компаній, викритої в порушенні прав інтелектуальної власності.

Надані документи та свідоцтва повинні пролити світло на процес ухвалення рішень в обох компаніях і угоди, які вони укладали одна з одною.

Незважаючи на те, що Apple закуповує в Samsung значну кількість компонентів для виробництва планшетних комп'ютерів iPad і смартфонів iPhone, компанії не змогли врегулювати ліцензійну суперечку у досудовому порядку. Безрезультатною виявилася і зустріч голів компаній, яка відбулася на вимогу суду.

Виробник iPhone вимагає як компенсацію збитку $2,5 млрд, одначе якщо суд побачить у діях Samsung обтяжуючі обставини, ця сума може потроїтися.

Apple заявляє, що всього були порушені сім її патентів, Samsung же стверджує, що це вона постраждала від порушення п'яти своїх патентів.

Два патенти, про які говорить виробник Galaxy 3S, відносяться до використання технології 3G. Три інші патенти, про порушення яких заявляє південнокорейська компанія, пов'язані з технологією інтеграції в одному пристрої мобільного телефону, цифрової камери та електронної пошти; а також стосуються використання закладок у галереї картинок і використання додатків при програванні музики.

Надані Samsung документи повинні показати суду, що компанія вже за місяці до надходження у продаж iPhone працювала над смартфоном, схожим за деякими характеристиками на продукцію американського конкурента. Samsung запевняє, що багато ідей були втілені під впливом японської Sony, а аж ніяк не Apple.

Південнокорейська компанія наполягає на тому, що Apple змінила дизайн своєї продукції після публікації інтерв'ю двох дизайнерів Sony.

Apple заперечує, що в момент появи iPhone на ринку нічого спільного між цим смартфоном і телефонами Sony Walkman не було. У документах Apple наводиться приклад, коли покупці повертали в магазин планшетники Samsung, кажучи, що замовили Galaxy Tab 10.1 помилково, оскільки думали, що купують iPad.

Слухання, під час яких компанії представлять власну позицію, триватимуть протягом як мінімум чотирьох тижнів.

Тим часом, зазначає BBC, 20 серпня почнуться нові судові слухання в США щодо ще одної патентної суперечки між Apple і Samsung.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2012/07/31/284636
Переглядів: 446 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031