Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 4 » На зміну міліції прийде поліція
12:44
На зміну міліції прийде поліція
Вчора зареєстрували проект закону про поліцію.

Автори проекту вважають, що косметичні зміни чинного Закону «Про міліцію» просто не в змозі підправити обстановку - документ не відповідає ні вимогам часу, ні нормам Конституції.

Пропонується назвати наших правоохоронців поліцією, так як термін «міліція», виходячи з етимологічних джерел, означає нерегулярні збройні формування, які використовуються, в тому числі, і для підтримки громадського порядку, що формуються з добровольців і не входять до складу офіційної системи державних правоохоронних органів під час революційних перетворень у державі. Таке значення застосовується в більшості країн світу, - говориться в пояснювальній записці.

Поліція діє на підставі принципів дотримання прав і свобод людини і громадянина, законності, безперервності, відкритості та прозорості, єдиноначальності і відповідальності.

Що стосується обов'язків поліції, то в цілому вони фактично дублюють ті функції, виконанням яких зараз займається міліція, за деякими винятками. На першому місці у поліції - захист прав, свобод, інтересів, здоров'я, майна фіз-і юросіб, держави і територіальних громад від протиправних посягань.

У проекті також детально прописано, коли і за що поліція може затримати особу, передбачена можливість дзвінка після затримання і навіть те, скільки разів на день повинні намагатися затримані. Крім того, визначено аспекти здійснення різного роду перевірок співробітниками поліції і т.д.

Згідно з документом, поліція входить в систему МВС, у складі якого має бути створений Департамент поліції. Загальна чисельність поліції визначається Верховною Радою.

До складу поліції входять служби кримінальної поліції, поліції громадської безпеки, транспортної поліції, досудового слідства, державної охорони, внутрішньої безпеки, служби забезпечення та експертно-криміналістична служба, а також Українське бюро Інтерполу в Україні. Служба в поліції є держслужбою особливого характеру і здійснюється виключно на контрактній основі. Контракти укладаються на 3 і 5 років, в залежності від посади.

На службу в поліцію можуть бути прийняті громадяни України віком від 18 до 35 років незалежно від статі, раси, національності, походження, майнового стану, релігійних переконань, володіють державною мовою, мають освіту не нижче повної середньої і здатні за своїми особистими і діловими якостями , фізичною підготовкою і станом здоров'я виконувати обов'язки поліції.

Працівники міліції до вступу в силу закону про поліцію підлягають звільненню зі служби в органах внутрішніх справ. Ті з них, які висловили бажання бути прийнятими на службу в поліцію, підлягають позачерговій атестації в порядку та строки, визначені Міністерством внутрішніх справ України.

Ліга: Закон
Переглядів: 426 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031