Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 16 » Кадровим агентствам заборонили брати плату з претендентів за свої послуги - ЗМІ
17:12
Кадровим агентствам заборонили брати плату з претендентів за свої послуги - ЗМІ
Отримувати комісійні та інші винагороди, відтепер заборонено

Рекрутинговий бізнес, який до цих пір не зумів нормально стати на ноги після кризи 2008 року, коли на ринку залишилося близько 60% учасників, в липні цього року знову заштормило, пише видання Коментарі.
У статті українського видання зазначається, що це сталося через прийняття депутатами урядового закону Про зайнятість населення, за допомогою якої влада вирішила переполовинити кількість існуючих компаній.
Як зазначає юрист міжнародної юридичної фірми Schoenherr Анна Синиця, новий Закон вперше закріплює в Україні такі поняття як: "рекрутинг" (діяльність підприємств, що надають посередницькі послуги з працевлаштування), "аутстаффінг" (послуга виведення персоналу за штат роботодавця) і "аутсорсинг" ( діяльність підприємств, що здійснюють наймання співробітників для виконання ними робіт в іншого роботодавця).

Видання зауважує, що до недавнього часу в Україні існувало два види "посередників з працевлаштування": кадрові агентства (їх послуги з пошуку роботи оплачували потенційні кандидати на вакансії) та рекрутингові компанії (з ними розраховувалися роботодавці за фактом прийняття співробітника на роботу). Перших на ринку більше не буде. "Суб'єктам господарювання, які надають посередницькі послуги в працевлаштуванні, отримувати від громадян, яким надані такі послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди, відтепер заборонено", - коментує Дар'я Кирилова.

Коментарі також повідомляють, що компанії, що надають посередницькі послуги та послуги аутсорсингу, зобов'язали подавати інформацію про чисельність працевлаштованих осіб до територіальних відділень Мінсоцполітики. По суті, це означає, що тепер вся зовнішня рекрутингова діяльність буде моніторитися так само ретельно, як діяльність фінансових компаній (банків, страховиків, компаній з управління активами і т.д.).

Як повідомлялося раніше, рівень безробіття в Україні за методологією Міжнародної організації праці (МОП) в січні-березні 2012 року склав 8,4% (населення у віці 15-70 років), що на 0,3 процентних пункту менше, ніж у січні- березні 2011 року.

http://korrespondent.net/business/economics/1372462-kadrovym-agentstvam-zapretili-brat-platu-s-soiskatelej-za-svoi-uslugi-smi
Переглядів: 421 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031