Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 3 » Кабмін спростив порядок реєстрації транспортних засобів
19:45
Кабмін спростив порядок реєстрації транспортних засобів
Уряд прийняв постанову, якою передбачено скасування обов'язкового дослідження ТЗ під час проведення реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, збереження номерного знака при перереєстрації на іншого власника в межах одного регіону, а також інші зміни, які спрощують процес реєстрації ТЗ.

Документ передбачає спрощення існуючої процедури державної реєстрації транспортних засобів. Зокрема, скасовується обов'язкове дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, а також обов'язкове пред'явлення ТЗ при перереєстрації у зв'язку зі зміною місця проживання власника і при відновленні втрачених або зіпсованих документів. Постанова регулює і порядок держреєстрації «саморобних» транспортних засобів.

Крім того, постановою передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

Власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати їх незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрації транспортного засобу.

Передбачена можливість збереження номерного знака за транспортним засобом при перереєстрації на іншого власника в межах одного регіону.

Правоохоронці прогнозують, що прийняття акта дозволить спростити процедуру держреєстрації ТЗ і зменшить кількість скарг з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ.

Ліга: Закон
Переглядів: 1200 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031