Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 20 » Довідки про реєстрацію місця проживання будуть видаватися за новою інструкцією
16:16
Довідки про реєстрацію місця проживання будуть видаватися за новою інструкцією
Міністерство внутрішніх справ розробило нову Інструкцію з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування громадян.


МВС України своїм наказом від 13.04.2012г. № 321 затвердило Інструкцію з ведення реєстраційного обліку місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україну органами Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, що ведення такого реєстраційного обліку здійснюється відділами, секторами адресно-довідкової роботи головних управлінь Державної міграційної служби.

Реєстраційний облік здійснюється у формі картотек, що складаються з талонів зняття з реєстрації за місцем проживання в Україну (далі - талон) і відомостей про реєстрацію місця проживання фізичних осіб.

Реєстраційний облік ведеться двома способами: на паперових носіях та в електронному форматі (у другому випадку, якщо в наявності є необхідне обладнання та програмне забезпечення) у межах обслуговування адміністративно-територіального району відповідного органу (в місті Київ та Севастополь, управління Державної міграційної служби в АРК і областях).

За адресно-довідковим підрозділом міграційної служби закріплені такі функції:

- Введення і підтримці в актуальному стані картотеки;

- Видача відповідно до законодавства відомостей про місце проживання особи та її персональних даних на запити органів державної влади, підприємств, установ, організацій.

- Видача довідок про реєстрацію місця проживання або місця перебування фізичної особи за запитом фізичної особи.

Запит фізичної особи складається за формою, наведеною в додатку 2 до згаданої Інструкції. На підставі запиту видається довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування фізичної особи (додаток 3).

Надання відомостей про місце проживання фізичної особи та її персональних даних за запитами фізичних осіб, органів державної влади, підприємств, установ, організацій здійснюється виключно у випадках, передбачених Податковим кодексом та законами України, або за згодою самої особи.

Відомості про місце проживання фізичної особи та її персональних даних на запити органів державної влади, підприємств, установ, організацій надаються протягом тридцяти календарних днів з дня їх надходження (якщо інше не передбачено законом) шляхом проставлення і заповнення відповідних штампів на зворотному боці копії запиту, яка повертається ініціатору запиту.

Письмові запити правоохоронних органів за наявності підстав, передбачених законодавством, розглядаються протягом 72 годин.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/7/20/68950.htm
Переглядів: 2143 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 4.0/1

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031