Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Про це під час прес-конференції сказав голова Держмитслужби Ігор Калєтнік. 

У наступному році митниця активно буде застосовувати пост-аудит контроль, що дозволить донарахувати податки і притягнути до відповідальності тих суб'єктів ЗЕД, які занижували митну вартість.

І.Калєтнік зазначив, що після набуття чинності Митного кодексу суб'єкти отримали можливість декларувати свій вантаж по заявленої митної вартості, без коректування митним органом.

«Тобто ми приймаємо ту ціну, яку вони заявляють. Фактурна вартість товарів, що ввозяться в Україну, впала на 20% буквально за першу декаду першого місяця, коли Митний кодекс набув чинності. Що у нас відбулося такого у світі, щоб за 10 днів відразу на 20% впала фактурна вартість? Ми розуміємо, що суб'єкти, користуючись нормативними прогалинами, свідомо знизили фактурну вартість, щоб зменшити виплачуються податки », - утверждакет пан Калетник, додавши, що ці дії призводять до багатомі ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.11.2012

Правила наберуть чинності з дня офіційного опублікування.

Нацкомуслуг постановою від 19.10.2012 р. № 343 затвердила Правила приєднання до тепломереж. Правила регулюють відносини, що виникають у процесі приєднання закінчених будівництвом, реконструйованих, технічно переоснащених тепловикористального установок до тепломереж, і поширюються на суб'єктів господарювання, які здійснюють госпдіяльність з транспортування, постачання теплової енергії, і замовників робіт з приєднання об'єктів у сфері теплопостачання.

Приєднання до тепломереж здійснюється власником на підставі договору, що укладається між власником і замовником. Договір укладається за взаємною згодою сторін після подання замовником заяви на приєднання до тепломереж у випадках:
- Приєднання до тепломереж закінченого будівництвом, реконструйованого, технічно переоснащені об'єкта;
- Збільшення теплового навантаження або теплової потужності об'єкта внаслідок реконструкції чи т ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: pierre_cardin | Дата: 13.11.2012

Відповідний проект наказу Мінінфраструктури виноситься на публічне громадське обговорення.

Міністерство інфраструктури пропонує ввести знижки до граничних акордних ставок плати за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт з транзитними вантажами в портах України на 2013 рік. Їх розмір буде коливатися від 17% до 50%. Відповідний проект наказу виноситься на публічне громадське обговорення.

Так, наприклад, при навантаженні-розвантаженні в портах України універсальних контейнерів, що переміщуються транзитом та під час зберігання залишаються в межах одного пункту пропуску чи зони митного контролю, буде надаватися знижка в розмірі 50% від граничної акордної ставки плати, передбаченої за виконання зазначених робіт . Обробка транзитних вантажів в Одеському порту, зокрема зерна і насіння навалом, руди металевої, цукру-сирцю, здійснюватиметься із застосуванням знижки в розмірі 30%. Знижка у розмірі 25% встановлюватиметься для виконання ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: pierre_cardin | Дата: 13.11.2012

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5453-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Підписаним у п'ятницю, 9 листопада, законом встановлено, що позовні заяви іноземців та осіб без громадянства щодо оскарження рішень про їх примусове повернення в країну походження або третю країну, а також позовні заяви центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, органів охорони державного кордону або Служби безпеки України про примусове видворення іноземців та осіб без громадянства за межі території України подаються до адміністративного суду за місцезнаходженням вказаних органів або за місцезнаходженням пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Такі адміністративні справи розглядаються судом у
п ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: pierre_cardin | Дата: 12.11.2012

Уряд дослухався до пропозиції Міністерства аграрної політики та продовольства та Харківської облдержадміністрації та реорганізував три вищих учбових заклади, об’єднавши їх в один університет.

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11. 2012 №876-р «Деякі питання реорганізації вищих навчальних закладів» оприлюднене на Урядовому порталі.

«Прийняти пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства та Харківської облдержадміністрації щодо реорганізації Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва, Харківської державної зооветеринарної академії шляхом злиття з утворенням на їх базі Слобожанського державного аграрного університету», - йдеться у розпорядчому документі.

Студенти реорганізованих вишів продовжуватимуть
навчання у новому університеті.

http://zib.com.ua/ua/1260 ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: pierre_cardin | Дата: 09.11.2012

Національне агентство України з питань держслужби розробило Кодекс поведінки чиновників, що покликаний підвищити рівень культури вітчизняних держслужбовців.

Про це на брифінгу журналістам заявив голова Національного агентства України з питань держслужби В'ячеслав Толкованов.

«Цей Кодекс є одним із елементів покращання ситуації. Звичайно, що тільки правовими актами це не змінюється, але є сигналом для того, аби відповідним чином виправляти ситуацію»,- сказав він.

За словами голови агентства, на створення такого Кодексу Держслужбу спонукала не лише правова підстава, а саме ухвалення Закону про загальні правила етичної поведінки, а також звернення декількох громадських організацій.

«Я думаю, що актуальна потреба у цьому існує. Це скаже будь-який громадянин. Я думаю, навіть журналісти, на жаль, у тій чи іншій мірі стикалися з
проявами недоброзичливої поведінки з боку державних службовців. Та, на жаль, рівень культури в ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Додав: pierre_cardin | Дата: 08.11.2012

МВС планує запровадити кримінальну відповідальність за масові розсилки, хоча експерти не бачать злочину

У Міністерстві внутрішніх справ України виступають за криміналізацію порушень правил масової розсилки електронних повідомлень і сподіваються на ухвалення відповідного законопроекту Верховною Радою 7 скликання.


Начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС Максим Литвинов в інтерв’ю порталу «proIT» зізнався, що міліція вже давно планує це зробити.

«Чому по спаму практично немає досвіду притягнення до кримінальної відповідальності, - тому що стаття Кримінального кодексу передбачає нанесення збитку комп'ютерному обладнанню. Але в даному випадку шкода заподіюється людині, яка змушений читати і позбавлятися від спаму. У зв'язку з цим необхідно вносити поправки до Кримінального кодексу. Тоді може зрушитися з мертвої точки
питання спамерів. Це вже давно планується зробити», - зазначів він.
Пан Литвинов на ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.11.2012

Власник або співвласник аптеки повинен мати медичну освіту для того, щоб мати можливість професійно керувати своїм бізнесом.

Про таке сказав голова Держпідприємництва Михайло Бродський на засіданні Експертно-апеляційної ради, де розглядалися скарги підприємств щодо анулювання ліцензій.

Саме часті скарги від власників аптек та складів викликали дискусію, зокрема, з приводу недостатньої освіченості у сфері фармації як самих працівників закладів, так і безпосередньо власників.

Михайло Бродський послався на європейський досвід: «Власник або співвласник аптеки сам повинен мати медичну освіту, для того, щоб мати можливість професійно керувати своїм бізнесом».

Також М.Бродський пообіцяв офіційно встановити ці вимоги: «Зараз ми будемо доповнювати ліцензійні умови відповідними вимогами».

Зазначимо, що на цьому засіданні експертно-апеляційна рада розглянула 21 позов, лише 40%
позивачів бул ... Читати далі »
Переглядів: 438 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.11.2012

Податкова служба нагадала, що з нового року українці будуть змушені платити податок на квартири, ставка якого складе 1-2,7% від мінімальної зарплати за квадратний метр.

Ставка податку для квартир житловою площею до 240 кв. м і житлових будинків до 500 кв. м становить 1% від мінімальної зарплати на початок року за 1 кв. м, пише tsn.ua, посилаючись на інформацію ДПС.

Житло з площею, більшою за вказану, буде оподатковуватись у 2,7% від мінімальної зарплаті.

За квартири площею менше 120 кв. м і будинки до 250 кв. м та дачі податок сплачувати не потрібно.Також податок не стягуватимуть із багатодітних сімей.

Буді ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.11.2012

Законом виключено із 24 законів України положення, які визначають певні документи та бланки документів як документи (бланки документів) суворого обліку (суворої звітності, суворої фінансової звітності).

Закон № 5316-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку або звітності», прийнятий Верховною Радою України 2 жовтня 2012 року.

Відповідно до даного Закону, вилучаються положення, які визначають певні документи як документи суворого обліку, а саме:

· квитанцію про вчинення адмінправопорушення,
· бланк протоколу перевірки технічного стану ТЗ,
· санітарно-епідеміологічний сертифікат,
· свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування,
· бланки ліцензій,
· бланки виписок з Єдиного державного реєстру,
· ваучери,
· висновок щодо електромагнітної сумісності,
· дозволи на експлуатацію у смугах загального користува ... Читати далі »
Переглядів: 462 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.11.2012

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 56 57 »

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031