Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
На думку Генеральної прокуратури, викладеному в листі від 25.10.2011 р. № 06/2-р-11, використання в п. 1.3 Інструкції про порядок прийняття, реєстрації та розгляду в органах прокуратури України заяв і повідомлень про злочини поняття "звернення громадян" замість встановлених у ст. 94 КПК "заяву" і "повідомлення" є правомірним. Воно не розширює підстави для порушення кримінальної справи і не створює умови для альтернативного способу розгляду заяв та повідомлень про злочини в якості звернень громадян (а не власне заяв про злочин).

Як вважає Генпрокуратура, поняття "звернення громадян" є узагальнюючим. У п. 1.3 Інструкції воно використано контекстно, для позначення тих заяв і повідомлень, які містять відомості про вчинені або підготовлювані злочини та у в широкому сенсі є зверненнями.

... Читати далі »
Переглядів: 509 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.11.2011

Стягнення прострочених заборгованостей по кредитах завжди було і залишається гострим питанням як для фінансових установ, так і для споживачів такого виду фінансових послуг. Перш за все це пов'язано з ліквідністю активів позичальника, на які можливо звернути стягнення, втратою позичальником та / або його поручителями платоспроможності та іншими труднощами, в тому числі юридичного характеру, що виникають в процесі стягнення.

У зв'язку з цим законодавець досить часто вносить зміни до чинного законодавства, спрямовані на врегулювання взаємовідносин між кредиторами і позичальниками.

Одні з останніх змін були внесені Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг". Однак даний Закон, що вступив ... Читати далі »
Переглядів: 577 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.11.2011

Верховна рада прийняла в новій редакції з пропозиціями президента закон, що стосується визначення житлової загальної площі в квартирах.

За закон у новій редакції з пропозиціями президента проголосували в четвер 275 народних депутатів з 394 зареєстрованих в залі.

Парламент прийняв закон 6 жовтня 2011 і направив його на підпис президенту, однак глава держави скористався своїм правом вето і повернув до парламенту цей закон зі своїми пропозиціями.

Зокрема, президент зазначив, що в законі передбачається заборона надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру. при цьому, президент вказав на те, що на сьогоднішній день в законодавстві існує заборона на надання таких прим ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.11.2011

Верховна Рада ухвалила закон про вибори народних депутатів України. Схвалено змішана виборча виборча система, 5% бар'єр і заборона блоків

Верховна Рада Україна прийняла закон про вибори народних депутатів України N9265-д. За проголосувало 366 карток народних депутатів.

Зокрема закон підтримали 187 карток регіоналів, 62 - бютівців, 36 - депутатів від НУНС, 24 картки комуністів, 19 - групи Реформи заради майбутнього, 20 - Блоку Литвина і 18 карток позафракційних депутатів. 

Відповідно до закону вибори до Верховної Ради України проводяться за змішаною системою. 250 депутатів обираються за пропорційною системою в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Ще 225 - за мажори ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.11.2011

Парламент на базі президентського законопроекту № 8306 прийняв Закон про державну службу. При цьому, згідно з повідомленням офіційного веб-сайту Ради, були внесені незначні поправки і враховані "доручення".

Проектом визначався правовий статус держслужбовця, порядок вступу на держслужбу, її проходження та припинення. Посади держслужбовців в залежності від характеру та обсягу посадових повноважень були розбиті на 4 групи і 16 підгруп, передбачалося 9 рангів держслужбовців.

Згідно з документом держслужбовці не мають права перебувати в політичних партіях і демонструвати свої політичні погляди, організовувати страйки і брати в них участь. За ними закріплюється право вимагати письмового підтвердження даного керівником доручення, якщо воно викликає сумніви на предмет законності.< ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.11.2011

Кабінет Міністрів України на своєму сьогоднішньому засіданні затвердив Порядок визначення різниці між розміром пенсії, призначеної відповідно до закону „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, і розміром пенсії із солідарної системи відповідно до закону „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Як відомо, законом „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” передбачено, що пенсійна виплата особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим особам здійснюється за рахунок коштів державного бюджету у частині, що дорівнює різниці між розміром пенсії, призначеної згідно з цим Законом, та розміром пенсії, яка належить відповідно до закону „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Згадана різниця визначається у порядку, встановленому Урядом. З метою розмежу ... Читати далі »
Переглядів: 436 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.11.2011

Конституційний суд України оприлюднив прийняте 10 листопада 2011 рішення № 15-рп/2011 у справі № 1-26/2011, відкритому на підставі конституційного звернення громадянина Степаненко Андрія Миколайовича.

Останній просив дати офіційне тлумачення ряду положень Закону "Про захист прав споживачів" у їх взаємозв'язку зі статтею 42 Конституції України (згідно з якою держава захищає права споживачів). Заявник стверджував, що суди поширюють дію Закону лише на процес укладення договору споживчого кредиту, а органи виконавчої влади - також і на стадію виконання.

Зокрема, його цікавила офіційна інтерпретація положень:

- Пункту 23 статті 1 Закону, згідно з яким споживчим кредитом вважаються кошти, нада ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: pierre_cardin | Дата: 16.11.2011

Парламент 268 голосами "за" прийняв у другому читанні та в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності та службової діяльності" (на базі президентського законопроекту № 9221 про декриміналізації економічних злочинів).

При цьому абсолютно всі поправки до тексту, ухваленого в першому читанні, були провалені, в тому числі і ті з них, які передбачають декриміналізацію статті 365 КК, обвинувачення за якою пред'являється Юлії Тимошенко.

Законом ряд статей декриміналізуються, тобто діяння перестають бути злочинними. Це стосується таких діянь як: контрабанда товарів (контрабанда культурних цінностей, зброї, боєприпасів, отруйних, вибухових речовин і т.д. залишається); порушення п ... Читати далі »
Переглядів: 489 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.11.2011

Президент України Віктор Янукович сьогодні доручив Голові Державної податкової служби Олександру Клименку активізувати роботу щодо автоматичного режиму відшкодування ПДВ.

«Оперативне повернення коштів підприємствам реального сектору економіки є запорукою економічного розвитку всього бізнес-середовища. Це надважливе питання», - зазначив Олександр Клименко після зустрічі з Віктором Януковичем.

За словами керівника ДПС, Глава держави наголосив: податкова служба має ефективніше відпрацьовувати ці питання та якісніше проводити роз’яснювальну роботу із платниками податків щодо критеріїв, які дозволяють отримувати автоматичне відшкодування ПДВ.

Довідково. За січень-серпень в автоматичному режим ... Читати далі »
Переглядів: 462 | Додав: pierre_cardin | Дата: 14.11.2011

У парламенті зареєстрований законопроект, яким пропонується закріпити за громадянами право на безперешкодний доступ до адмінбудинку органів влади. А щоб органи влади не порушили таке право громадян, їм хочуть заборонити встановлювати огорожі, огорожі, решітки та будь-які інші штучні перешкоди навколо своїх адмінбудівель.

Нагадаємо, раніше біля будівлі Верховної Ради був встановлений 2-х метрових паркан, при цьому ким встановлений паркан і з якою метою народні депутати з'ясовують донині.


http://moepravo.ligazakon.ua/news/2011/11/11/51707.htm

Переглядів: 462 | Додав: pierre_cardin | Дата: 11.11.2011

« 1 2 ... 54 55 56 57 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930