Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Президент підписав ухвалений парламентом наприкінці жовтня Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розгляду справ Верховним Судом України".

Закон дозволяє Верховному Суду виносити за результатами перегляду справ нові рішення, які підлягають публікації на його офіційному веб-сайті.

Судді зобов'язані використовувати висновки ВСУ про застосування норм матеріального права, викладені в рішеннях, винесених за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень.

Справи у Верховному Суді будуть переглядатися колегією суддів, а в деяких випадках - спільним засіданням палат або всім складом Верховного Суду.

... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.11.2011

Кабінет Міністрів пропонує допустити, при бажанні на те позивачів, розгляд судових справ про пенсії (їх обчисленні, призначення, перерахунку, отриманні) за загальними правилами Кодексу адміністративного судочинства.

Відповідний законопроект № 9400 був представлений КМУ на розгляд парламенту і зареєстрований в Раді 02.11.2011 р. За нині чинним законодавством для такого роду справ передбачена скорочена процедура (згідно ст. 183-2 КАС).

Крім можливості позивачів клопотати про розгляд подібних справ за загальними правилами, проект скасовує норму про негайне виконання рішень адмінсудів (прийнятих в порядку скороченого виробництва) у зазначених справах.

Розробник проекту мотивує свої пропозиці ... Читати далі »
Переглядів: 528 | Додав: pierre_cardin | Дата: 09.11.2011

Сьогодні набув чинності Закон від 06.10.2011 № 3826-VI, який посилює відповідальність за незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів і одурманюючих засобів. Документом вносяться зміни до КУпАП та КК.

Закон встановлює кримінальну відповідальність за використання коштів, отриманих від незаконного обігу отруйних та сильнодіючих речовин, отруйних і сильнодіючих лікарських засобів.

Посилені санкції за кримінальними статтями, що передбачають відповідальність за використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотиків, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів; за незаконну видачу рецептів на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин; за порушення встановлених прави ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Додав: pierre_cardin | Дата: 08.11.2011

Президент України Віктор Янукович призначив Віталія Захарченка міністром внутрішніх справ України.
Про це йдеться в указі президента, опублікованому на офіційному сайті.
До цього Захарченко був головою Державної податкової служби. Попереднім указом він його звільнив, призначивши на цю посаду Олександра Клименка.
Клименко обіймав посаду заступника голови Державної податкової служби України.Раніше Янукович звільнив Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ, призначивши його на посаду прем'єр-міністра Криму.


http://tsn.ua/ukrayina/v-krislo-mogilova-siv-golovniy-podatkivec.html

Переглядів: 476 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.11.2011

Остаточне відновлення роботи всіх стаціонарних постів ДАІ залежить від фінансування. Про це заступник начальника Управління ДАІ МВС України Володимир Резников заявив журналістам у Києві.

«Згідно з практичним планом, 91 пост має бути, а зараз існує 82, які працюють. Деякі йдуть в стані будівництва і добудови, на деяких уже встановлено відповідне обладнання», — сказав В.Резников.

У червні в Україні набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ про поновлення роботи стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби.

Зокрема, кожен пост повинен мати в своєму розпорядженні патрульний автомобіль, стаціонарну радіостанцію з гучномовцем, телефон, факс, комп'ютер з доступом до Інтернет і вст ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.11.2011

Сьогодні депутати повторно проголосували і прийняли в цілому Закон, що вносить зміни до Податкового кодексу, що стосуються спрощеної системи оподаткування, з президентськими зауваженнями. Поправки Президента були внесені в Раду вчора, 3 листопада. Висновку профільного комітету та Головного науково-експертного управління, а також текст оновленого документа датовані сьогоднішнім числом.

Як повідомляє парламентський сайт, Президент погодився підписати Закон тільки за умови виключення з його тексту положення про введення нульової ставки ПДВ для експортних операцій з вивезення зернових і технічних культур сільгоспвиробниками та підприємствами, безпосередньо придбали у них такі зернові.

Відповідно до закону, спрощена система - особливий механізм заміни сплати окремих податків, встановлених пунктом 297.1 Н\ПК на сплату єдиного податку з одночасним спрощенням обліку та звітності. Юрособи і фізособи-підприємці можуть самост ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.11.2011

Уряд вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень тракториста-машиніста, якими скасувало сплату збору за прийом іспитів і видачу посвідчень тракториста-машиніста.

Крім того, Кабмін виключив з Положення норми, які стосувалися необхідності отримання та використання трактористами-машиністами талона попереджень, в якому Держтехнагляд та ДАІ могли робити відмітки про порушення ПДР чи правил технічної експлуатації машин. Органи Держтехнагляду, за текстом Положення, будуть замінені інспекціями сільського господарства.

Нагадаємо, що посвідчення тракториста-машиніста дає право на керування тракторами, в тому числі саморобними, самохідними сільськогосподарськими, меліоративними і дорожньо-будівельних машин. На сьогодні, відповідно до постанови КМУ від 17.03.1998 № 298, вартість здачі теоретичного іспиту для отримання посвідчення тракториста-машиніста становить 14,92 гривень, практичного іспиту - 37,31 гривень. При здачі ... Читати далі »

Переглядів: 1174 | Додав: pierre_cardin | Дата: 03.11.2011

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законодавчих актів України”.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 270 народних депутатів з 391, зареєстрованого в сесійній залі.

Закон спрямований на приведення Митного кодексу України у відповідність до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур, Конвенції про тимчасове ввезення а також імплементацію у національне законодавство Рамкових стандартів безпеки Всесвітньої митної організації та реформування митної служби України.


http://www.unian.net/ukr/news/news-466297.html
Переглядів: 484 | Додав: defaultNick | Дата: 03.11.2011

1 листопада вступив у дію Закон України "Про судовий збір". Тепер витрати на судовий розгляд законодавець прив'язав до мінімальної заробітної плати станом на 1 січня відповідного року (раніше витрати прив'язували до неоподатковуваного мінімуму, який становив 17 гривень).

Варто відмітити, що законом істотно збільшується мінімальний і максимальний пороги судового збору.

Водночас, закон в десять разів знижує розмір збору, що сплачується при поданні позовів про захист честі, гідності та ділової репутації.

Мінімальна заробітна плата, станом на 1 січня 2011 року - 941 грн.

Переглядів: 548 | Додав: pierre_cardin | Дата: 02.11.2011

« 1 2 ... 55 56 57

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930