Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Низка страхових компаній планує у наступному році збільшити вартість полісів страхування для водіїв. Підвищення цін торкнеться нових полісів страхування (приблизно на 5-10 %), а також підвищаться страхові премії на уже діючі страхівки. Це пов'язують із ймовірним зниженням курсу національної валюти - гривні.

Директор однієї із страхових компаній стверджує, що зміцнення курсу долара до 8,4 грн/$ призведе до підвищення виплат з автострахування на 3-5%. Тому при різкому стрибку курсу страхові тарифи будуть корегуватися.

Крім цього, зростання вартості автомобілів у гривнях також призведе до збільшення страхових премій за договорами страхування. "Тобто, навіть при нинішньому рівні тарифів вартість полісів КАСКО автоматично збільшується", - підкреслила аналітик страхової компанії.

Вартість полісу страхування збільшиться як для тих, хто тільки планує його придбати, так і для тих, хто уже ним користується.

У 2008 році уже була с ... Читати далі »
Переглядів: 520 | Додав: pierre_cardin | Дата: 03.12.2012

Набрав чинності закон, яким встановлено, що інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, має зазначатися виключно у гривні.

Закон № 5481-VІ «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про рекламу» щодо встановлення заборони зазначення ціни товарів, робіт та послуг не в грошовій одиниці України» було вчора опубліковано у виданні "Голос України". Він набуває чинності із дня, наступного за опублікуванням, тобто сьогодні.

Документом встановлено, що інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, має зазначатися виключно у гривні.

було розроблено з метою створення правових засад для обмеження використання на території України іноземної валюти як міри вартості з метою посилення стабільності національної валюти.

... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.11.2012

З сьогоднішнього дня і в найближчі шість місяців валютні перекази сум у розмірі еквівалентному 150 тис. грн. і вище для громадян будуть конвертуватися в національні грошові знаки за курсом міжбанку і переводитися на поточний рахунок одержувача. Нововведення стосується всіх валют, серед яких і російський рубль.

Нацбанк постановою від 16.11.2012 р. № 476 встановив вимогу щодо обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України грошових надходжень з-за кордону в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, яка дорівнює або перевищує еквівалент 150 000 гривень в місяць .

Вимога обов'язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів, у тому числі і в російських рублях.

Уповноважений банк зобов'язаний попередньо зараховувати кошти, що надходять з-за меж України на користь фізичних осіб в іноземній валюті, на окре ... Читати далі »
Переглядів: 379 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.11.2012

Попри те, що законопроект народного депутата Віталія Хомутинника (фракція ПР) №11433, який передбачає введення обов’язкового збору до Пенсійного фонду у розмірі 15% від суми угоди з продажу громадянами готівкової валюти, відкликано, загроза його прийняття залишається. Адже законопроект не було знято остаточно, а лише передано на доопрацювання. 

Про це повідомив Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. За його словами, законопроект можуть прийняти у будь який інший день, коли увага ЗМІ і громадськості не буде прикута до нього.

Як повідомив Сугоняко, АУБ виступає категорично проти прийняття згаданого законопроекту, ініційованого НБУ. За його словами, запропонований збір не може розглядатися як механізм боротьби зі спекуляціями на валютному ринку, оскільки цей збір буде у рівній мірі стягуватися і з продажу десятків тисяч доларів, і з продажу 100 доларів, які людина попередньо придбала для збереження своїх заощадж ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.11.2012

Наказ Мінрегіонрозвитку, будівництва і ЖКГ № 541 стосується отримання технічних умов, необхідних для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення.

Мінрегіонрозвитку, будівництва і ЖКГ (далі - Мінрегіон) наказом від 24.10.2012 р. № 541 затвердив зміни до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, що стосуються отримання технічних умов, необхідних для приєднання до таких систем.

Згідно з наказом для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику таких послуг надаються технічні умови (форма технічних умов у новій редакції наведена в додатку 1 змін до Правил), виконання яких є обов'язковим при розробці проектів на об'єкти будівництва.

Технічні умови - комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об'єкта будівництва, які повинні відповідати його розрахунковим параметрам, зокрема щодо водоп ... Читати далі »
Переглядів: 1947 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.11.2012

Верховна Рада з другої спроби прийняла закон, яким до 1 січня 2016 року не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

Законопроект № 11315, на основі якого було прийнято закон "Про внесення змін до Закону України до Земельного кодексу України" (щодо обігу земель сільськогосподарського призначення) на сьогоднішньому пленарному засідання голосували двічі. Спершу його підтримали 184 депутати, відповідно, його не прийняли. Але пізніше проект було повернуто до розгляду, і під час другого голосування за прийняття його в цілому проголосували 269 депутаті.

Законом встановлюється, що до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2016 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.
Документ містить також норму, відповідно до якої до 1 січня 2016 року н ... Читати далі »
Переглядів: 422 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.11.2012

Верховна Рада прийняла у другому читанні як закон законопроект № 10687, згідно з яким ставка акцизу на алкоголь підвищується на 11%, на сигарети - на 7,5%.

"За" законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо зміни ставок деяких податків і зборів)" проголосували 234 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

З відповідного закону вилучено норму про індексацію ставок на нафтопродукти, в силу того що ставка розраховується в євро.

Закон передбачає зміну ставки податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін, який за словами глави профільного комітету Віталія Хомутинника прогнозується на рівні 7,9% та індексу цін виробників промислової продукції, які згідно з постановою Кабінету міністрів України прогнозуються на рівні 107,9 і 109, 4% відповідно; перерахувати ставки акцизного податку на нафтопродукти та автомобілі з євро в гривні, оскільки індекси споживчих цін визначаються показником в на ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.11.2012

Підприємства зобов'язані виділяти, створювати і розумно адаптувати робочі місця для працевлаштування інвалідів, у т. ч. спеціальні робочі місця, працевлаштовувати інвалідів на вакантні або створені і розумно пристосовані робочі місця.

Верховна Рада сьогодні прийняла Закон щодо зайнятості інвалідів (проект № 9438).

Зокрема, законом внесено зміни до ст. 188-1 КпАП, згідно з якими невиконання посадовою особою, яка користується правом приймати на роботу і звільняти з роботи, фізичною особою, яка використовує найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, ухилення від реєстрації або несвоєчасна реєстрація у відділенні Фонду соцзахисту інвалідів, неподання або несвоєчасне подання до відділень Фонду звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів - тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (чинна норма встановлює розмір штрафу в 10-20 неоподатковуваних мінімумів) ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.11.2012

Закон, що передбачає введення збору з фізичних осіб до Пенсійного фонду з продажу готівкової валюти у розмірі 15% від суми угоди, у разі його ухвалення парламентом 20 листопада може набути чинності вже в лютому 2013 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" автор відповідної законодавчої ініціативи, голова профільного комітету Верховної Ради Віталій Хомутинник.

"Розгляд законопроекту заплановано на 20 листопада. Автори законопроекту передбачили адаптаційний період - два місяці. Тобто, закон може запрацювати не раніше, ніж у лютому наступного року", - зазначив Хомутинник.

За його словами, в робочу групу з розробки законопроекту входили представники Національного банку, Міністерства фінансів та очолюваного В. Хомутинником комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

Як повідомлялося, законопроект № 11433, що передбачає введення збору в Пенсійний фонд з продажу готівкової валюти у розм ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.11.2012

З 5 листопада в Укріане почалася пілотна експлуатація порталу, що дозволяє реєструвати бізнес через веб.

Програмне забезпечення «Реєстраційний портал» дозволяє формувати і подавати пакети документів в електронному вигляді для держреєстрацію юросіб і фізосіб-підприємців у єдиному державному реєстрі.

Для роботи з поточною версією порталу необхідно скористатися електронним цифровим ключем і зареєструватися на порталі.

Для ідентифікації користувача і підписання пакету документів в системі можуть використовуватися ключі електронного цифрового підпису акредитованих центрів сертифікації ключів Masterkey (ТОВ «Арт-мастер»), «Інфраструктура відкритих ключів», інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби, Державної митної служби України, держпідприємства « Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України ».

Технічним адміністратором Єдиного державного реєстру ... Читати далі »
Переглядів: 385 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.11.2012

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 56 57 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930