Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Вчора набрав чинності закон щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників авто, яким, зокрема, визначено статус договору страхування у разі зміни власника автомобіля.

Законом № 5090-VI про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, зокрема, встановлено, що

- у разі зміни власника забезпеченого транспортного засобу договір страхування зберігає чинність до закінчення строку його дії.

- у разі відчуження забезпеченого транспортного засобу права та обов’язки страхувальника переходять до особи, яка прийняла такий транспортний засіб у свою власність.

- у разі смерті страхувальника – фізичної особи його права та обов’язки за договором страхування переходять до осіб, які одержали забезпечений транспортний засіб у спадщину.

Також запроваджено знижки залежно від строку укладання договору стр ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: pierre_cardin | Дата: 05.11.2012

«Залізниця працює для пасажирів, тому ніякої спекуляції бути не може», - підкреслив Міністр інфраструктури.

Укрзалізниця повертається до практики іменних квитків з метою запобігання спекуляцій - з 1 січня 2013 року.

За словами Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, Укрзалізниця та Мінінфраструктури отримують тисячі листів від пасажирів, які звертаються з проханням впровадити іменні квитки. Крім того, з'ясувалося про спекуляції з боку самих працівників залізниць: касирів та провідників.

Придбати квиток на поїзд можна буде за наявності документа, що посвідчує особу (внутрішній або закордонний паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток, студентський квиток і т.п.).

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/11/2/76169.htm
Переглядів: 420 | Додав: pierre_cardin | Дата: 02.11.2012

Профільний Комітет підтримує проект Закону щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та інвалідів війни.

На засіданні депутати обговорили про схвалили законопроект № 11293, яким пропонується звільнити від обкладання митними платежами ввезення (пересилання) на митну територію України транспортних засобів деякими особами.

Проектом пропонується доповнити ст.374 Митного кодексу новим положенням, згідно з яким при ввезенні (пересиланні) на митну територію України звільняються від обкладання митними платежами товари, що класифікуються в одній із товарних позицій 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД (в кількості однієї одиниці по кожній товарній позиції), що ввозяться один раз в 5 років такими особами:

- Інвалідами з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (І та II категорії);

- Учасниками бойових дій та інвалідами війни.

http://jurlig ... Читати далі »
Переглядів: 323 | Додав: pierre_cardin | Дата: 01.11.2012

Державна адміністрація залізничного транспорту України нагадує пасажирам правила та умови повернення платежів за невикористані проїзні документи.


Якщо пасажир відмовився від поїздки з особистих причин, у відповідності до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України передбачені наступні умови повернення платежів, в залежності від часу повернення невикористаних проїзних документів:

1. Більш ніж за 24 години до відправлення поїзда - пасажиру повертається повна вартість квитка і плацкарти.
Комісійний збір за оформлення не повертається.

2. Від 24 до 9 годин до відправлення поїзда - пасажиру повертається повна вартість квитка і 50% вартості плацкарти. Комісійний збір за оформлення не повертається.

3. Менш ніж за 9 годин до відправлення поїзда, але не більше ніж через годину після його відправлення - повертається тільки вартість квитка, а варті ... Читати далі »
Переглядів: 703 | Додав: pierre_cardin | Дата: 31.10.2012

Профільний комітет ВР підтримує проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів".

На засіданні Комітету зазначалося, що запровадження екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів у перший рік після набрання чинності забезпечить прямі додаткові надходження до Державного бюджету в обсязі 2,2 млрд. гривень як від імпорту, так і від внутрішнього виробництва транспортних засобів. При цьому, внутрішнє виробництво транспортних засобів зросте на 25%, що зумовить збільшення бюджетних надходжень також від інших податків і зборів. Обсяги імпорту транспортних засобів скоротяться на більше, ніж на 3%, за рахунок загальної позитивної динаміки зростання та низької наповненості внутрішнього автомобільного ринку.
... Читати далі »
Переглядів: 551 | Додав: pierre_cardin | Дата: 30.10.2012

Законопроект, що регулює автоперевезення, лякає водіїв

Законопроект про таксистів можуть прийняти найближчим часом. Його автори впевнені, що якість послуг зросте, а нелегальні перевізники зникнуть.


Водій таксі зобов'язаний не курити, укладати валізи в багажник, вмикати обігрівач взимку і відкривати вікна влітку. А якщо служба таксі по телефону спочатку сказала вам "так", це означає, що вона уклала з вами публічний договір та його порушення зобов'язана компенсувати. Якщо, скажімо, ви запізнилися на літак. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Геннадій Попов з точки зору нового законопроекту - ідеальний таксист. Спецпокраска авто, маячок: вільно-не вільно і навіть прейскурант на склі. Таксист розповідає про роботу: "Пасажир, перш ніж їхати, знайомиться з вартістю проїзду. Якщо його влаштовує, ми укладаємо публічний договір, ми включаємо таксометр і їдемо. По закінченню поїздки я видаю чек".

Такими мають бути всі, вважають автори з ... Читати далі »
Переглядів: 439 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.10.2012

Італійський суд виніс вердикт у справі про фінансові махінації в Mediaset.

Суд Мілана в п'ятницю засудив колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі до 4-х років позбавлення волі у скандальній справі Mediaset, в рамках якого політик звинувачувався в масштабних фінансових махінаціях. Винесення рішення судді транслював один з італійських телеканалів. Самого Берлусконі на засіданні суду не було.

Справа Mediaset є одним з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю Берлусконі, який і був засновником цієї провідної медійної групи Італії. Він звинувачується в купівлі телевізійних прав на низку американських фільмів за допомогою офшорних компаній і подальшої фальсифікації документів про оплату для ухилення від податків.

Справа була порушена ще в 2006 році, коли Берлусконі очолював уряд. Сам екс-прем'єр провину заперечує.

У рамках іншої справи Берлусконі звинувачується в організації оргій ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: pierre_cardin | Дата: 26.10.2012

Колишній директор Goldman Sachs Group, Inc. Раджат Гупта був засуджений до двох років ув’язнення у федеральній в’язниці США за витік корпоративних таємниць у розпал кризи. Його визнали винним у тому, що він видав інформацію, що стосувалася банку і становила корпоративну таємницю, керуючому хедж-фондом в розпал кризи.

Тюремний термін став останньою краплею в бочці, яка символізує собою крах Гупти, колись глибоко шанованого бізнес-лідера, який став найвідомішою фігурою, що зазнала покарання за торгівлю інсайдерською інформацією з боку американської прокуратури і ФБР, зазначає Wall Street Journal.

Суддя Джед Ракофф, який виносив вирок, також постановив, що Гупта повинен виплатити 5 млн доларів штрафу.

Гупта, якого в суд супроводжували дружина і чотири дочки, вибачився перед сім’єю і друзями. «Останні 18 місяців стали найбільш проблемним періодом в моєму житті відтоді, як я втратив батьків в підлітковому віці», – сказав сам Гупта. ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: pierre_cardin | Дата: 25.10.2012

На засіданні колегії розглядались різноманітні питання. Зокрема розглянуто план роботи Інспекції на ІV квартал поточного року, видачу дозвільних документів, обговорили стан аварійності на наземному транспорті, а також інші питання.

Особливо бурхливим виявилось обговорення стану аварійності на наземному транспорті за 9 місяців 2012 року. Насамперед мова йшла про низку резонансних ДТП, що стались останім часом в Україні за участі "нелегальних” перевізників, котрі використовували переважно мікроавтобуси, переобладнані з вантажних машин. Вони призвели до кількох смертей пасажирів та значної кількості потерпілих.

http://glyadyk.com.ua/
Переглядів: 440 | Додав: pierre_cardin | Дата: 23.10.2012

ДАІ разом із Укртрансінспекцією перевірятиме готовність пасажирського транспорту до експлуатації холодної пори року. Так, з сьогоднішнього дня і до 12 листопада ДАІ та Укртрансінспекція проведуть комплекс заходів. спрямованих на профілактику та виявлення порушень готовності транспортних засобів до експлуатації їх у холодну пору року.

http://glyadyk.com.ua/
Переглядів: 365 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.10.2012

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 56 57 »

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031