Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Згідно Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів» з 1 січня 2013 року скасовано податок з продажу або обміну одного автомобіля.

Так, від тепер, як передбачає Податковий кодекс України, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Проте, при продажу (обміні) в одному році двох і більше таких транспортних засобів ставка податку становить 5% від вартості майна, що зазначється у договорі купівлі-продажу (міни), проте не нижче середньо ринкової вартості.

glyadyk.com.ua
Переглядів: 477 | Додав: pierre_cardin | Дата: 08.01.2013

Мінекономрозвитку надало роз'яснення щодо роботи інтернет-магазину.

У листі від 19.11.2012 р. № 3502-05/43517-14 Мінекономрозвитку вказало, що в законодавстві України не дано визначення терміну «інтернет-магазин».

Одночасно, Законом «Про захист прав споживачів» передбачено укладення договору на відстані. Договір, укладений на відстані, - договір, укладений продавцем із споживачем за допомогою засобів дистанційного зв'язку, до яких, зокрема, відноситься і мережа Інтернет.

Відповідно до Закону затверджені Правила продажу товарів на замовлення та поза торговельними або офісними приміщеннями. Згідно з Правилами продаж товарів на замовлення - вид торгівлі, за якої споживач укладає договір купівлі-продажу товарів із продавцем на відстані за допомогою засобів дистанційного зв'язку або здійснює їх попереднє замовлення безпосередньо в продавця.

Таким чином, суб'єкти господарювання, які здійснюють торгівлю за допомогою мережі Інт ... Читати далі »
Переглядів: 467 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.01.2013

Для забезпечення оперативного доступу до реєстру необхідно внести зміни в нормативно-правові акти. 

Громадська рада при Міністерстві юстиції підтримав ініціативу Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» щодо необхідності забезпечення оперативного доступу банків до Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. Це дозволить зменшити кредитні ризики та підвищити захист вкладників.

Враховуючи значний обсяг кредитів, наданих суб'єктам господарювання (75% кредитного портфеля), банкам необхідна оперативна і достовірна інформація про наявні та потенційні юридичних особах-позичальниках, відзначили в УКБС. Доступ до інформації буде організовано з використанням технології web-сервісів, що дозволить інтегрувати перевірки в системи автоматизованої обробки кредитних заявок і унеможливить несанкціонований доступ до цих даних.

На сьогодні процес отримання достовірної інформації, щ ... Читати далі »
Переглядів: 430 | Додав: pierre_cardin | Дата: 26.12.2012

Органами прокуратури України вживаються заходи представницького характеру з питань дотримання законодавства в банківській сфері. Як повідомив Відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, загальна сума, на яку було задоволено позови прокурорів у поточному році склала 2,4 млрд грн. Реальне виконання, в т.ч. добровільне відшкодування, становить 587 500 000 грн. У виробництві судових інстанцій знаходяться ще 177 позовів прокурорів на суму 448 млн 300 тис. грн. 

Зокрема, за позовом прокурора Голосіївського району міста Києва господарським судом міста Києва стягнуто на користь ПАТ АБ «Укргазбанк» (частка держави в статутному фонді банку складає 87,7%) з декількох комерційних структур-позичальників заборгованість по кредиту в розмірі 42700000 грн. На користь цього ж банку за позовом прокуратури Полтавської області з одного з акціонерних товариств стягнуто заборгованість за кредитним договором у сумі 5,3 млн грн.

Прок ... Читати далі »
Переглядів: 468 | Додав: pierre_cardin | Дата: 24.12.2012

Всі попередні публічні заяви компаній про те, що вони самостійно можуть встановлювати будь-які тарифи, - безпідставні, запевняють у Комітеті.

Результатом розгляду Антимонопольним комітетом України справи щодо ЗАТ «Київстар» та ВАТ «МТС-Україна» стала готовність компаній до зниження цін як на внутрішні розмови в Україні, так і на послуги роумінгу, заявляють в АМКУ.

На засіданні Комітету уповноважені представники компаній підтвердили свою готовність і взяли на себе зобов'язання вжити негайних заходів щодо зниження тарифів на послуги мобільного зв'язку. «Завдяки цьому взаємодії були виявлені реальні резерви подальшого зниження тарифів», - зазначив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

Розслідування показало відсутність у компаній методології до формування тарифів на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на ринку. Тому всі попередні публічні заяви компаній про те, що вони самостійно можуть встановлювати будь- ... Читати далі »
Переглядів: 441 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.12.2012

Наказ МВС України щодо реєстрації транспортних засобів набув чинності. Про це повідомила Держслужба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на своєму сайті.

Зокрема, реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортного засобу може здійснюватися в будь-якому реєстраційному органі незалежно від місця реєстрації (проживання) автовласника.

Нагадаємо, продажі автомобілів в 2012 році Україні різко скоротилися.

http://news.finance.ua
Переглядів: 415 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.12.2012

Міністерство внутрішніх справ України звернулося до НБУ з клопотанням щодо необхідності обов’язкового внесення до касових документів на сплату платежів за штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху додаткової інформації, а саме, серії та номеру протоколу про адміністративне правопорушення та коду бюджетної класифікації, яке регулятор задовольнив.

Національний банк України роз’яснив, що Інструкція про ведення касових операцій банками в Україні передбачає наявність обов’язкових та додаткових реквізитів у касових документах, котрі необхідні для здійснення конкретної касової операції.

З метою забезпечення належного контролю за надходженням до бюджету за кодом бюджетної класифікації 21081300 «Адміністративні штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» НБУ зобов’язав банки (філії, відділення) забезпечити заповнення в касових документах за зазначеними платежами належного коду бюджетної класифікації та в реквізиті «Призначе ... Читати далі »
Переглядів: 436 | Додав: pierre_cardin | Дата: 11.12.2012

Затверджено план заходів щодо реалізації Концепції створення сервісу «Електронний кабінет платника податків».

Кабмін розпорядженням від 05.12.2012 р. № 1007-р ухвалив Концепцію створення сервісу «Електронний кабінет платника податків» та затвердив план заходів щодо її реалізації. Передбачено два етапи реалізації Концепції.

На першому етапі (в 2013 р.), серед іншого, планується забезпечення доступу платника податків до його особовому рахунку, зокрема, до інформації про заборгованість із сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з використанням електронного сервісу (компонент «Розрахунки з бюджетом» ).

На другому етапі (у 2014 р.) з використанням електронного сервісу (компонент «Інформаційний блок») буде забезпечений доступ платника податків до його індивідуальному податковому календарем з метою інформування про терміни:

- Надання податкової звітності;

- Сплати податків і зборів (обов'язкових платежів);
... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.12.2012

На каждую официальную елку будет заведено досье. Проверить происхождение деревьев можно на сайте или с помощью SМS. А за незаконные ели будут штрафовать и продавцов, и покупателей.

Реализация новогодних елок разрешается, только если на них есть электронный чип. Если же чипа нет, елка задерживается, и предпринимателю грозит «очень большой штраф и очень большие проблемы - вплоть до уголовного дела», - рассказал глава Государственного агентства лесных ресурсов Виктор Сивец.

Штраф за торговлю новогодними елками без чипов предусмотрен постановлением Кабмина № 665, а его размер будет зависеть от диаметра срубленной ели. Так, за ель диаметром до 10 см предполагается штраф 189 грн, от 10 до 14 см - 333 грн, от 14 до 18 см - 754 грн, 18 - 22 см - 1 753 грн. Кроме того, нарушитель должен будет оплатить штраф от 5 до 10 необлагаемого налогом минимума, т.е. 85 - 170 грн.

Точно так же будут щтрафовать и граждан Украины, которые приобрели ... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.12.2012

Як повідомляє Департамент ДАІ МВС України, на обговорення громадськості винесено проект постанови про внесення змін до правил дорожнього руху. 

Згідно запропонованих змін, водіям, при здійсненні вимушеної зупинки у темну пору доби, а також в умовах недостатньої видимості знаходитися на проїжджій частині дозволять тільки у сигнальному жилеті оранджевого кольору, який повинен буди без сторонніх знаків та написів.

Крім того Проектом передбачається також зобов'язати пішоходів у темну пору доби, а також в умовах недостатньої видимості носити на одежі світло відбиваючі елементи. Нині діючі ПДР передбачають наявність таких елементів при можливості.

Запропонований проект передбачає заборону стоянки на газонах, використання автомобілів, на яких встановлені шини не у відповідності із сезонною порою року.

Також пропонується ввести в Україні нові дорожні знаки, дорожню розмітку, які б відповідали європейським.

... Читати далі »
Переглядів: 438 | Додав: pierre_cardin | Дата: 05.12.2012

« 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930