Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Відповідний наказ Мінінфраструктури набув чинності 25.01.2013 р.

Наказом Мінінфраструктури від 08.01.2013 р. № 4 скасовано необхідність узгодження тарифів на міські автобусні перевезення, встановлюваних органами місцевого самоврядування, з Мінінфраструктури та Мінекономіки.

Таким чином, з набрання чинності цього документа, а саме 25.01.2013 р., надання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на узгодження в Мінекономіки і Мінтрансзв’язку розрахунків регульованого тарифу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування за місяць до ухвалення рішення по його введенню не потрібно.

http://jurliga.ligazakon.ua/
Переглядів: 466 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.01.2013

Згідно з проектом внутрішня торгівля це торгова і виробничо-торговельна діяльність суб'єктів господарювання, пов'язана з продажем вітчизняних та / або імпортованих споживчих товарів на внутрішньому ринку.

На сайті Мінекономіки вже з'явився текст проекту закону про внутрішню торгівлю (документ датований 21.01.2013г.), На необхідності прискореної доопрацювання якого наполягав Микола Азаров. Так, Ігор Прасолов заявив, що було проведено нараду з представниками громадських організацій, торгових мереж, вітчизняних виробників та центральних органів влади, за результатами якого було прийнято рішення опрацювати пропозиції та надати узагальнену інформацію на розгляд Прем'єр-міністру.

Дія законопроекту не поширюється на торгівлю ліками, медичними виробами; торгівлю цінними паперами, об'єктами нерухомості, лотерейними квитками, вхідними квитками у заклади культури та спор ... Читати далі »
Переглядів: 469 | Додав: pierre_cardin | Дата: 24.01.2013

В Раду подали законопроект, що передбачає посилення штрафів за порушення ПДР для власників елітних машин.

Народні депутати Лев Миримський і Сергій Брайко внесли в парламент законопроект № 2026, яким пропонується визначати розмір штрафу при порушенні правил дорожнього руху в залежності від класу автомобіля. Таким чином, власники дорогих машин будуть змушені платити в декілька разів більше.

КпАП планується доповнити новою статтею 35-1, передбачає «умножающий коефіцієнт» при штрафі до типу легкового автомобіля за класифікацією, прийнятою Європейською економічною комісією.

A: Mini cars («міні») – коефіцієнт 1
B: Small cars («маленький») – коефіцієнт 1
C: Medium cars («низький середній») – коефіцієнт 1
D: Larger cars («середній») – коефіцієнт 2
M: Multi purpose cars (MPV – мінівени) – коефіцієнт 2
E: Executive cars («вищий середній») – коефіцієнт 3
F: Luxury cars («люкс») – коефіцієнт 4
J: Sports utility ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: pierre_cardin | Дата: 23.01.2013

За ненадання переваги в русі автомобілям швидкої медичної допомоги водіїв позбавлятимуть водійських прав
Прем’єр-міністр України дав завдання розробити та внести зміни до законодавства щодо посилення відповідальності водіїв, котрі ігнорують сигнали карет швидкої допомоги та ненадають переваги в русі цим транспортним засобам.

На сьогоднішньому засіданні Уряду обговорювався стан реалізації Закону України "Про екстерну медичну допомогу”. Під час обговорення Глава Уряду також підняв питання про ігнорування водіями вимог щодо надання переваг у русі катерам швидкої медичної допомоги.

В результаті обговорення Міністерство внутрішніх справ отримало доручення розробити відповідні зміни до законодавства. Новації мають стосуватися як карет швидкої допомоги, так і пожежних та аварійних машин.

http://glyadyk.com.ua/

Переглядів: 474 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.01.2013

Автотуристам, які залишають територію України на особистому автотранспорті, необхідно перевірити вміст своїх медичних аптечок. Одне з ліків тепер заборонено в країнах Митного союзу.

Державна митна служба попереджає автомобілістів, які планують перетинати кордон України з Росією, Білоруссю і Казахстаном, про деякі розбіжності в законодавстві України і Митного союзу, повідомляє Укрінформ.

Мова йде про медичний препарат "буторфанол тартрат”, який є обов’язковим у медичних аптечках першої допомоги на території України. Цей препарат включений до Єдиного перелік товарів, до яких застосовується заборона або обмеження на вивіз ввіз державами – учасницями Митного союзу в рамках Євразійського економічного союзу в торгівлі з третіми країнами.

http://inpress.ua/
Переглядів: 432 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.01.2013

Закон розроблений і прийнятий з метою вдосконалення процедур банкрутства, поліпшення показників за індексом стягнення, скорочення витрат на виробництво по справах про банкрутство.

19 січня 2013 набула чинності нова редакція Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Законом № 4212-VI, зокрема, діяльність арбітражних керуючих вилучена з переліку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також передбачено ряд новел щодо захисту прав забезпечених кредиторів.

Нова редакція передбачає зміни в порядку провадження у справі про банкрутство. Так, господарський суд буде застосовувати загальний, спеціальний або спрощений порядок провадження у справі про банкрутство, який буде залежати від ряду факторів, зокрема: від категорії боржника, його виду діяльності та наявності у нього майна. Такі зміни передбачають індивідуальний підхід до кожної категорії боржника,.

Однією з позитивних новацій є публі ... Читати далі »
Переглядів: 614 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.01.2013

Особи, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Сьогодні, 18.01.2013 р., набув чинності наказ Мінфіну від 06.11.2012 р. № 1144, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість відповідно до чинного законодавства.

Серед нововведень документа можна позначити наступне:

- Особи, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви засобами електронного зв'язку в електронній формі;

- Платники ПДВ, які подають податкову звітність в електронній формі, можуть направити до Реєстру платників ПДВ запит на підтвердження достовірності індивідуальних податкових номерів та номерів свідоцтв своїх продавців або покупців, надавши їх список і вказавши реквізити кожного контрагента (ІПН та номер свідоцтва);

- Змінено порядок ... Читати далі »
Переглядів: 544 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.01.2013

ДАІ відкрила сервісні центри з надання послуг, що діють за принципом "єдиного вікна”.

Починаючи з 2013 року, українські водії не повинні будуть заново складати іспит при відновленні втрачених водійських прав, повідомила прес-служба МВС.

Як зазначили у відомстві, ряд нововведень покликаний максимально спростити життя як водіям, так і звичайним громадянам.

Зокрема, зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Лекарь, тепер не потрібно проводити обов’язкове експертне дослідження транспортних засобів при їх реєстрації або перереєстрації.

За його словами, відтепер спрощена і сама процедура отримання послуг. Будь-який громадянин, незалежно від його місця проживання або місця реєстрації його транспортного засобу, зможе отрим ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.01.2013

Зміни запроваджуються з метою забезпечення належного функціонування системи електронної державної реєстрації юросіб та фізосіб - підприємців.

Мін'юст наказом № 43/5 від 04.01.2013 р. затвердив зміни до Порядку подання та обігу електронних документів держреєстратору.

Змінами передбачається, що заповнення реєстраційної картки та подання електронних документів для проведення держреєстрації юросіб та фізосіб-підприємців здійснюються за допомогою реєстраційного порталу.

Так, з моменту набрання чинності наказу до реєстраційної картки, заповненої через реєстраційний портал, додаються:

1) документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору, або відомості про сплату реєстраційного збору з використанням платіжних систем через мережу Інтернет;

2) опис вкладення (формується автоматично реєстраційним порталом);

3) екземпляр установчих документів, засвідчений електронними цифровими підписами засновників юрособи, крім в ... Читати далі »
Переглядів: 469 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.01.2013

По-новому прописані порядок заповнення свідоцтва про допуск та умови допуску ТЗ до перевезень товарів під митним печатками і пломбами на умовах Конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП.

Cьогодні, 11.01.2013 р., набув чинності Порядок видачі свідоцтва про допуск дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками і пломбами, затверджений наказом Мінфіну від 09.10.2012 р. № 1064.

Порядок розроблено з метою визначення послідовності дій посадових осіб митних органів під час видачі свідоцтва про допуск механічного дорожнього транспортного засобу (далі – ДТЗ), причепа, напівпричепа, призначеного для його буксирування таким транспортним засобом (далі – ТЗ), власник якого здійснює автоперевезення на умовах Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП 1975 року (далі – Конвенція МДП), до перевезення товарів під митними печатками і пломбами.

Зг ... Читати далі »
Переглядів: 473 | Додав: pierre_cardin | Дата: 11.01.2013

« 1 2 3 4 5 ... 56 57 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930