Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 17 » Мін'юст полегшує реєстрацію юросіб та фізосіб-підприємців
16:30
Мін'юст полегшує реєстрацію юросіб та фізосіб-підприємців
Зміни запроваджуються з метою забезпечення належного функціонування системи електронної державної реєстрації юросіб та фізосіб - підприємців.

Мін'юст наказом № 43/5 від 04.01.2013 р. затвердив зміни до Порядку подання та обігу електронних документів держреєстратору.

Змінами передбачається, що заповнення реєстраційної картки та подання електронних документів для проведення держреєстрації юросіб та фізосіб-підприємців здійснюються за допомогою реєстраційного порталу.

Так, з моменту набрання чинності наказу до реєстраційної картки, заповненої через реєстраційний портал, додаються:

1) документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору, або відомості про сплату реєстраційного збору з використанням платіжних систем через мережу Інтернет;

2) опис вкладення (формується автоматично реєстраційним порталом);

3) екземпляр установчих документів, засвідчений електронними цифровими підписами засновників юрособи, крім випадків, якщо юрособа створюється і діє на підставі модельного статуту, - для юросіб;

4) відскановані з паперових носіїв реєстраційна картка на проведення держреєстрації юрособи або фізособи-підприємця, яка заповнена та підписана заявником, і екземпляр установчих документів, крім випадків, якщо юрособа створюється і діє на підставі модельного статуту, - для електронних документів (заяв), які передаються держреєстратору нотаріусом відповідно до п. 17 ст. 34 Закону «Про нотаріат»;

5) інші документи - у випадках, передбачених Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Після подання електронних документів вони блокуються для редагування.

Установчі документи з відміткою держреєстратора про проведення держреєстрації юрособи на паперовому носії видаються (надсилаються) держреєстратором заявнику на підставі відповідної заяви, до якого додається примірник установчих документів, які відповідають вимогам ч.3 ст. 7 Закону «Про електронні документи та електронний документообіг», протягом трьох робочих днів з дня отримання такої заяви.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім окремих положень наказу в частині оплати реєстраційного збору з використанням платіжних систем через мережу Інтернет, які почнуть діяти через чотири місяці після опублікування наказу.

http://jurliga.ligazakon.ua/
Переглядів: 466 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031