Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 24 » Проект закону про внутрішню торгівлю активно дописують
21:56
Проект закону про внутрішню торгівлю активно дописують
Згідно з проектом внутрішня торгівля це торгова і виробничо-торговельна діяльність суб'єктів господарювання, пов'язана з продажем вітчизняних та / або імпортованих споживчих товарів на внутрішньому ринку.

На сайті Мінекономіки вже з'явився текст проекту закону про внутрішню торгівлю (документ датований 21.01.2013г.), На необхідності прискореної доопрацювання якого наполягав Микола Азаров. Так, Ігор Прасолов заявив, що було проведено нараду з представниками громадських організацій, торгових мереж, вітчизняних виробників та центральних органів влади, за результатами якого було прийнято рішення опрацювати пропозиції та надати узагальнену інформацію на розгляд Прем'єр-міністру.

Дія законопроекту не поширюється на торгівлю ліками, медичними виробами; торгівлю цінними паперами, об'єктами нерухомості, лотерейними квитками, вхідними квитками у заклади культури та спорту; проїзними квитками; торгівлю предметами релігійного культу в культових спорудах; біржову торгівлю і т.п.

Встановлюється, що суб'єкти господарювання мають право в одному пункті продажу товарів одночасно здійснювати оптову та роздрібну торгівлю. Пункти продажу товарів мають бути:

- Пристосовані для покупців з обмеженими фізичними можливостями;

- Безпечні для життя і здоров'я людей, їх майна та навколишнього середовища.

На час проведення зборів, мітингів, демонстрацій, ходів, пікетів, інших публічних, масових видовищних і спортивних заходів органи місцевого самоврядування вправі визначати групи товарів, продаж яких обмежується або забороняється на період проведення таких заходів і час роботи пунктів продажу товарів.

Проектом висуваються вимоги до дистанційної, комісійної торгівлі, торгівлі через мережу торгових агентів. Також окремі норми присвячені регулюванню торгівлі на ринках і ярмарках.

Згідно проекту спеціалізоване підприємство сфери торгівлі зобов'язана забезпечити дотримання вимог санітарних норм і правил, правил електро-, пожежобезпеки, екологічної безпеки, безпеки праці, а також створити умови для здійснення постійного контролю за безпекою і якістю товарів, які реалізуються на ринку, та дотримання вимог законодавства у сфері торговельної діяльності. Якщо ринок закривається, або прийнято рішення про його реконструкції, то орендодавців потрібно повідомити за 6 місяців. Крім того, таке спеціалізоване підприємство забезпечує створення торгових місць на ринку для продажу товарів безпосередньо їх виробниками відповідно до квоти, встановленої органом місцевого самоврядування.

Органи ДПС щоквартально подають органам місцевого самоврядування інформацію про видачу або анулювання торгового патенту із зазначенням номера торгового патенту, його власника, виду підприємницької діяльності, місцезнаходження пункту продажу товарів, та ін

Держпідтримка споживчого ринку соціально значущих товарів здійснюється шляхом формування державних та регіональних товарних ресурсів з метою здійснення товарних інтервенцій (організованих продаж споживчих товарів через роздрібну торговельну мережу для стабілізації цін на них та сталого забезпечення попиту населення такими товарами). Товарні інтервенції здійснюються за погодженням з суб'єктами торговельної діяльності на основі договорів за фіксованими цінами.

Передбачається документом та відповідальність суб'єктів господарювання, що здійснюють торговельну та / або торговельно-виробничу діяльність, за:

1) здійснення торгівлі через мережу торговельних агентів без наявності приміщення для приймання, зберігання та підготовки для продажу товарів (офісного та складського приміщення) - у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

2) здійснення дистанційної торгівлі без наявності офісного приміщення, в якому зберігаються документи, пов'язані з госпдіяльністю (в т. ч. з купівлі-продажу товарів) - у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

3) надання спеціалізованим підприємством сфери торгівлі послуг з організації торговельної діяльності на ринку без затвердженого плану території ринку - у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що 9 січня під час засідання Кабміну М. Азаров доручив Прасолова за місяць дописати проект про внутрішню торгівлю.

http://jurliga.ligazakon.ua/

Переглядів: 468 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031