Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 20 » Затверджено Ліцензійні умови щодо адміністрування фінактивів для придбання товарів у групах
15:05
Затверджено Ліцензійні умови щодо адміністрування фінактивів для придбання товарів у групах
Нацкомфінпослуг затвердила проект Ліцензійних умов провадження діяльності з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах.

Уучасники ринку брали активну участь в обговорення проекту Ліцензійних умов з регулятором. Невдоволення викликав ряд вимог до приміщення бажаючих займатися адмініструванням фінансових активів, а також неможливість придбання у групах нерухомості. У той момент регулятор схилявся до того, що таким чином можна придбати тільки рухому річ. Судячи з тексту, регулятор щодо більшості спірних позицій не прислухався і прохань учасників ринку не врахував.

Діяльність з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах повинна бути виключним видом діяльності ліцензіата. Ліцензія видається строком на 5 років, а рішення Нацкомфінпослуг про відмову у видачі ліцензії може бути оскаржено в судовому порядку.

Згідно Ліцензійним умовам, набувати у групах можна товар, тобто окрему рухому річ або їх сукупність (крім грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, майнових прав та обов'язків), яка має чітко визначені технічні (споживчі) характеристики.

У числі вимог, висунутих до ліцензіату, - наявність власного веб-сайту в Інтернеті, на якому, зокрема, потрібно публікувати внутрішні правила, актуальну інформацію про керівників ліцензіата, інформацію про дату створення і закриття кожної групи і кількості учасників в ній.

Ліцензіат повинен мати у власності або в користуванні приміщення, яке повністю відокремлене від приміщень інших юросіб за місцезнаходженням, зазначеним у витягу з Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців та ліцензії. Загальна площа приміщення ліцензіата повинна становити не менше 50 кв. м. Таке приміщення повинне бути обладнане сертифікованою охоронно-пожежною сигналізацією, а також включати окремі кімнати, а саме: операційний зал і архів.

Крім того, ліцензіат повинен щодня зберігати на окремому електронному носії інформацію про всі здійснені операції, пов'язані з веденням реєстру учасників груп.

Власний капітал ліцензіата не може бути менше 5 млн. грн. на дату подання заяви про видачу ліцензії.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/8/20/70573.htm
Переглядів: 465 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031