Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 22
В ході проходить в США судового розгляду між компаніями Samsung і Apple боку представили суду свої останні аргументи, які повинні були схилити присяжних на бік одного або іншого найбільшого виробника смартфонів.

У якийсь момент захисники Samsung спробували наочно показати подвійні стандарти Apple: нібито в інших виробників теж є «айфоноподобние» телефони. Для американської сторони такий аргумент не здався коректним. Під час своєї промови представник купертінской компанії заявив, що такі продукти, як Nokia Lumia і Sony Xperia Arc є самобутніми і оригінальними.

Адвокат уточнив, що смартфони відрізняються від iPhone не тільки за дизайном, але і за зовнішнім виглядом операційної системи, на базі якої вони працюють.

«Два блискучих прикладу того, як можна створити сучасний смартфон без того, щоб скопіювати продукт Apple», - зазначив юрист.

Тепер дев'яти присяжним - семи чоловікам і двом жінкам - належить винести найважливіше рішення, яке торк ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.08.2012

Мінсоцполітики роз'яснило норми, які регулюють виплату вихідної допомоги у разі звільнення працівника.

Мінсоцполітики листом від 27.04.2012 р. № 69/06/186-12 повідомило, що відповідно до ч.3 ст. 38 КЗпП, працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, у разі, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, або умови колективного чи трудового договору.

В той же час згідно зі ст. 44 КЗпП при припиненні трудового договору внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного або трудового договору, працівникові виплачується вихідна допомога в розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше середнього тримісячного заробітку.

При цьому ст. 5 Закону «Про колективні договори» передбачено, що умови колективних договорів або угод, що погіршують становище працівників згідно з чинним законодавством, є недійсними. ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.08.2012

Популярні в США мережі ресторанів швидкого харчування McDonalds, General Mills і Subway, а також телеканали Nickelodeon і Cartoon Network виявилися втягнуті у великий скандал. Правозахисні організації звинувачують ці компанії в порушенні закону про захист приватного життя дітей, повідомляє "Росія-24" з посиланням на The New York Times.

Компанії звинувачують в незаконному зборі особистих даних дітей через сайти. Щоб грати в ігри і дивитися мультфільми в Інтернеті, потрібно повідомити про себе інформацію, яку за законом не можна вимагати від дітей молодше 13 років без згоди батьків.

Крім того, обурення правозахисників викликала опція "запросити друга" в онлайн-іграх: через неї діти розголошують адреси електронної пошти своїх знайомих без їх згоди і згоди їх батьків. Також обвинувачам не подобається те, що маленьким користувачам пропонують завантажувати на сайт свої фотографії і відстежують їх переміщення в Інтернеті за допомогою спеціальних кодів.
< ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.08.2012

Порядок проведення аукціонів повинен затвердити Кабінет Міністрів України.

19 серпня 2012 року набрав чинності Закон від 05.07.2012 р. № 5077-VI «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону».

Закон встановлює, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або високу плату за користування ним, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.
Закон також передбачає, що продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них повинна здійснюватися виключно на земельних торгах, крім випадків, передбачених Земельним кодексом.

Згідно Закону, договір купівлі-продажу земельної ділянки посвідчується нотаріально, а право на земельну ділянку, придбане з ... Читати далі »
Переглядів: 415 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.08.2012

Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників.

Мінсоцполітики листом від 10.05.2012 р. № 75/06/186-12 розповіло про долю трудового договору в разі зміни власника або реорганізації підприємства.

Згідно ч. 3 ст. 36 Кодексу законів про працю України у разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується.

Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників (п. 1 ч. 1 ст. 40).

У листі наголошується, що в трудові книжки працівників слід внести запис про реорганізацію за аналогією з перейменуванням підприємства (п. 2.15 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці У ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.08.2012

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031