Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 28
КСУ схвалив законопроект, яким пропонується виключити з чинної редакції Конституції норму, згідно з якою народним депутатам гарантується депутатська недоторканність.

Сьогодні Конституційний Суд України оприлюднив прийняте 27 серпня висновок касаемо відповідності законопроекту № 3251 вимогам Конституції (справа про внесення змін до статті 80, 105 КУ), в якому визнав конституційними норми про скасування недоторканності депутатів Верховної Ради.

Законопроектом пропонується виключити з чинної редакції Конституції України частину першу статті 80, згідно з якою народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, а частину третю цієї статті викласти в новій редакції, згідно з якою народний депутат не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття законної сили обвинувальним вироком суду щодо нього. У частині третій статті 105 запропоновано виключити слова «якщо тільки Президент України не ... Читати далі »
Переглядів: 379 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.08.2012

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, пропонує за створення в Україні фінансових пірамід притягати до відповідальності у вигляді позбавлення волі.

Законопроект про заборону фінансових пірамід в Україні, оприлюднений на сайті комісії, вперше вводить у законодавство поняття фінансової піраміди - це надання фізичною особою в розпорядження іншим особам фінансових активів в обмін на можливість отримання фінансової вигоди за рахунок залучення фінансових активів інших фізосіб в пірамідальну схему і їх перерозподілу на користь такої особи.

На думку авторів проекту, норми Закону про захист прав споживачів не можуть бути застосовані до фінансових пірамід, оскільки їх організаторами і учасниками є суб'єкти, на яких не поширюється дія цього Закону.

Організатори фінансових пірамід і особи, що сприяють їх діяльності, будуть притягуватися до кримінальної відповідальності за ст. 190-1 Кримінального ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.08.2012

Компанія Apple після оголошення вердикту Федерального суду штату Каліфорнія, який визнав південнокорейську компанію Samsung винною в порушенні ряду патентів американської корпорації, має намір домогтися попереднього заборони на продаж у США восьми пристроїв чеболя. Відповідний позов поданий до суду сьогодні, передає Reuters.

Американська корпорація вимагає заборонити продаж в США таких пристроїв, як Galaxy S 4G, Droid Charge та моделі Galaxy S2.

Нагадаємо, 24 серпня ц.р. суд постановив, що Samsung незаконно використовував такі технології Apple, як "bounce-back" і "pinch-to-zoom", а також навмисне копіював дизайн пристроїв з iPhone і iPad. Колегія присяжних зобов'язала південнокорейську компанію виплатити 1,05 млрд дол компенсації. Остаточний вердикт суду буде винесено в середині ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.08.2012

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031