Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 20
Нацкомфінпослуг затвердила проект Ліцензійних умов провадження діяльності з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах.

Уучасники ринку брали активну участь в обговорення проекту Ліцензійних умов з регулятором. Невдоволення викликав ряд вимог до приміщення бажаючих займатися адмініструванням фінансових активів, а також неможливість придбання у групах нерухомості. У той момент регулятор схилявся до того, що таким чином можна придбати тільки рухому річ. Судячи з тексту, регулятор щодо більшості спірних позицій не прислухався і прохань учасників ринку не врахував.

Діяльність з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах повинна бути виключним видом діяльності ліцензіата. Ліцензія видається строком на 5 років, а рішення Нацкомфінпослуг про відмову у видачі ліцензії може бути оскаржено в судовому порядку.

Згідно Ліцензійним умовам, набувати у групах можна товар, тобто окрему рухому річ або їх сукупність ... Читати далі »
Переглядів: 463 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.08.2012

Посол США в Україні Джон Теффт вважає, що кількість справ, які виграють українські прокурори в судах, є надмірно високою. Про це він написав у статті для видання "Дзеркало тижня. Україна". 

"Прокурори в Україні так само продовжують вигравати приблизно 99,9% кримінальних справ за своїми звинуваченнями. Такий рівень "виграшності" для багатьох, якщо не для всіх, є показником того, що українські судові процеси досі залишаються ненабагато більшим, ніж формальними вправами із затвердження прокурорського рішення про звинувачення", - вважає посол.

Нагадаємо, Теффт заявив, що успішне застосування нового Кримінально-процесуального кодексу України, який набере чинності в листопаді 2012 року, залежить від перегляду учасниками системи кримінального судоустрою поняття "презумпція невинності".

"Ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу дає Україні шанс переглянути розуміння презумпції невинності. Власне, успіх нового КПК залежатиме від новог ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.08.2012

Найбільша соціальна мережа Facebook заступилася за своїх користувачів в суді, повідомляє сайт Cnet.

Коли користувач натискає кнопку "like" на сторінках мережі, це дія підпадає під захист у відповідності з першою поправкою Конституції США, заявили юристи компанії в ході судового процесу користувачів. Позивачі були звільнені з роботи за те, що "лайкнулі" сторінку кандидата в шерифи, що був опонентом їх чинного начальника.

Представники Facebook не згодні з рішенням судді зі штату Вірджинія Реймонда Джексона, який раніше ухвалив, що "лайки" в соцмережі не є вираженням думок, які підлягають захисту, і відхилив позов шістьох працівників департаменту шерифа.

У Facebook наполягають на тому, що форма твердження - в даному випадку, "лайк" в соцмережі - не повинна визначати, чи підлягає твердження захисті. Те, що користувач висловлює думку шляхом натискання кнопки миші, аж ніяк не відміняє законодавчих норм США, відзначають в компанії - ... Читати далі »
Переглядів: 419 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.08.2012

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031