Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 29
З прийняттям відповідного законопроекту майже вдвічі повинна зменшитися навантаження дозвільних процедур на бізнес за рахунок простої відміни дозвільних документів.

Сьогодні Кабмін схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру». Законопроект розроблений на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ.

Законопроектом передбачається скасування та обмеження сфери дії 64 документів дозвільного характеру з чинного Переліку, затвердженого Законом України № 3392 (з них 60 - скасовуються повністю). Скасовуються 27 документів дозвільного характеру, встановлених спеціальними законами. Уточнюються назви 13 документів дозвільного характеру.

З прийняттям законопроекту майже вдвічі повинна зменшитися навантаження дозвільних процедур на бізнес за рахунок простої відм ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.08.2012

Земельний мораторій діє до 1 січня 2013 року, але досі не сформований ефективний механізм функціонування ринку земель.

Мораторій на продаж земельних ділянок с / г призначення встановлений Земельним кодексом з метою захисту майнових інтересів власників ділянок і часток (паїв) шляхом встановлення перехідного періоду, в рамках якого повинен бути сформований ефективний механізм функціонування ринку земель і т.д. Оскільки такі цілі досі не досягнуті, народний депутат Володимир Яворівський запропонував продовжити мораторій на рік.

Законопроектом № 11106 пропонується продовжити термін мораторію до 1 січня 2014 року, оскільки до сьогоднішнього дня не прийнято закон про ринок землі і не проведено повної інвентаризації земель. Також відсутній ціновий механізм і нормативна оцінка землі.

Дані заходи дозволять уникнути зубожіння українського народу та скупівлі земель України вітчизняними та іноземними олігархами, впевнений депутат.

... Читати далі »
Переглядів: 372 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.08.2012

Азарову і Януковичу не вдається захистити вітчизняний автопром.

Росія буде стягувати з експортованих українських автомобілів утилізаційний збір, який вводиться з 1 вересня, в повному обсязі.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві повідомив заступник начальника Головного управління федеральних митних доходів та тарифного регулювання Федеральної митної служби Росії Рустам Хакимов.

"У нас федеральним законом перелік пільг встановлений і там пільги тільки для держав-членів Митного союзу передбачені. Чи суперечить це Зону вільної торгівлі, я зараз не готовий прокоментувати", - заявив він.

При цьому він повідомив, що подальші переговори з цього питання веде міністерство промисловості і торгівлі РФ. Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде виняток щодо справляння цього збору для автомобілів, вироблених в Україні, він заявив, що "федеральним законом це поки не передбачено".

При цьому він зазначив, що ставки утилізаційного збору б ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.08.2012

У відомстві хочуть легалізувати батьківські внески в школах

З 1 вересня в Україні набирають чинності нові державні стандарти освіти для початкової школи. Вони, зокрема, передбачають обов'язкове вивчення іноземної мови з 1-го класу, інформатики - з 2-го класу, а також три уроки фізкультури на тиждень. Крім того, в Міносвіти пропонують узаконити неофіційні внески батьків, дозволивши батьківським комітетам створювати благодійні фонди "для поліпшення матеріально-технічної бази шкіл". Експерти вважають, що легалізація внесків призведе до зростання поборів у школах.


Вчора в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту була проведена підсумкова колегія, присвячена готовності шкіл до початку нового навчального року. На колегії, що проходила в закритому режимі, були присутні працівники міністерства і директори шкіл. Після засідання міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив, що в 2012-2013 ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: pierre_cardin | Дата: 29.08.2012

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031