Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 28 » За створення фінансових пірамід запропоновано садити за грати на строк до 12 років
11:28
За створення фінансових пірамід запропоновано садити за грати на строк до 12 років
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, пропонує за створення в Україні фінансових пірамід притягати до відповідальності у вигляді позбавлення волі.

Законопроект про заборону фінансових пірамід в Україні, оприлюднений на сайті комісії, вперше вводить у законодавство поняття фінансової піраміди - це надання фізичною особою в розпорядження іншим особам фінансових активів в обмін на можливість отримання фінансової вигоди за рахунок залучення фінансових активів інших фізосіб в пірамідальну схему і їх перерозподілу на користь такої особи.

На думку авторів проекту, норми Закону про захист прав споживачів не можуть бути застосовані до фінансових пірамід, оскільки їх організаторами і учасниками є суб'єкти, на яких не поширюється дія цього Закону.

Організатори фінансових пірамід і особи, що сприяють їх діяльності, будуть притягуватися до кримінальної відповідальності за ст. 190-1 Кримінального кодексу.

Під створенням фінансової піраміди проектом пропонується розуміти залучення активів у фінансову піраміду хоча б від однієї особи. За це організаторам загрожує штраф 100 - 200 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк 1 - 3 роки. Сприянням буде вважатися надання організаторам піраміди приміщення, транспортного засобу, технічних засобів або іншого майна, рекламування піраміди або пропозиції брати участь в ній, а також інші навмисні дії, що допомагають залучати активи.

За повторну організацію піраміди, або створення її за попередньою змовою осіб, або нанесення значної шкоди - пропонується карати 3 - 5 роками обмеження або позбавлення волі. Якщо дії здійснюються в великих розмірах або з використанням інформаційних систем і електронно-обчислювальної техніки, покаранням буде позбавлення волі на термін 5 - 8 років з конфіскацією майна. Максимальне покарання - позбавлення волі на 8 - 12 років з конфіскацією - загрожує творцям піраміди в особливо великих розмірах або організованою групою. Особи, які сприяли організації піраміди, можуть уникнути кримінальної відповідальності, якщо добровільно повідомлять про злочин.

Нагадаємо, що раніше окрім обмеження або позбавлення волі пропонувалося застосовувати виправні роботи.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/8/28/70946.htm
Переглядів: 347 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031