Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Серпень » 29 » Уряд схвалив дерегуляцію бізнесу
17:47
Уряд схвалив дерегуляцію бізнесу
З прийняттям відповідного законопроекту майже вдвічі повинна зменшитися навантаження дозвільних процедур на бізнес за рахунок простої відміни дозвільних документів.

Сьогодні Кабмін схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру». Законопроект розроблений на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ.

Законопроектом передбачається скасування та обмеження сфери дії 64 документів дозвільного характеру з чинного Переліку, затвердженого Законом України № 3392 (з них 60 - скасовуються повністю). Скасовуються 27 документів дозвільного характеру, встановлених спеціальними законами. Уточнюються назви 13 документів дозвільного характеру.

З прийняттям законопроекту майже вдвічі повинна зменшитися навантаження дозвільних процедур на бізнес за рахунок простої відміни дозвільних документів. Закладені правові механізми, спрямовані на звільнення підприємців від необхідності проходження зайвих і обтяжливих адміністративних процедур.

Також проект містить норму, згідно з якою обов'язок отримання погоджень, висновків та інших документів, які передують отриманню документа дозвільного характеру, буде покладено на дозвільний орган, який оформляє документ дозвільного характеру, без залучення підприємства. Зокрема, пропонується скасувати «Сертифікат якості зерна та продуктів його переробки», який не застосовується в Європі, заважає нормальній роботі зернового ринку.

У свою чергу буде скасовано низку дозволів, що видаються санітарно-епідеміологічною службою, значно обмежене сферу застосування дозволів ветеринарної служби, зняті зайві дозвільні перешкоди для бізнесу, пов'язані з охороною культурної спадщини, операціями з відходами і т.д..

Також Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Мета проекту - встановлення на законодавчому рівні відповідальності посадових осіб контролюючих органів за недотримання ними порядку здійснення державного нагляду (контролю). Пропонується введення норми про звільнення після третього порушення посадових осіб контролюючих органів за рішенням суду і заборони «контролерам» три роки обіймати посади в державних органах за недотримання ними процедури здійснення держнагляду (контролю), передбаченої законом.

Крім того, урядом схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України« Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності »щодо обмеження втручання в діяльність суб'єктів господарювання. Законопроектом пропонується, зокрема, введення таких норм: проведення тільки планових комплексних перевірок суб'єктів господарювання не частіше одного разу на рік; обгрунтованість прийнятих органом державного нагляду (контролю) заходів реагування щодо суб'єктів господарювання повинна бути підтверджена судом.
Джерело: Урядовий портал

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/8/29/71108.htm
Переглядів: 562 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031