Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 4 » Українців зобов'яжуть купувати SIM-карти по паспорту
12:28
Українців зобов'яжуть купувати SIM-карти по паспорту
Держспецзв'язку хоче, щоб абоненти оформляли договори з операторами. Умови укладання договорів визначить Кабмін. Таким чином, чиновники збираються допомогти правоохоронним органам збирати інформацію про користувачів.

Абонентів можуть зобов'язати підписувати договори з мобільними операторами. Таке нововведення навряд чи влаштує, як одних, так і других. Бізнесменам доведеться повністю видозмінювати канали продажів (97% приватних абонентів зараз анонімні), а споживачам - в черговий раз здавати свої паспортні дані.

Держспецзв'язку розробила зміни до профільного закону «Про телекомунікації». Його основна ідея полягає в тому, щоб ввести обов'язкові договірні відношення при покупці абонентами SIM-карт у мобільних операторів. Умови, згідно з якими договору будуть полягати, визначить Кабмін. Таким чином, чиновники збираються допомогти правоохоронним органам збирати інформацію про користувачів.

«Метою внесення таких змін до законодавства є нагальна необхідність зниження рівня анонімності споживачів. Відсутність чіткого порядку отримання інформації про споживачів телекомунікацій, з одного боку, не дає правоохоронним органам швидко і чітко виконувати свої обов'язки, а з іншого боку, операторам - надавати таку інформацію », - відзначають в Держспецзв'язку.

Прес-секретар відомства Ігор Конопацький повідомив, що проект закону перед подачею до Верховної ради ще проходить узгодження в різних відомствах.

На думку аналітиків, введення обов'язкових договірних відносин при продажу стартових пакетів негативно відіб'ється на ринку мобільного зв'язку в цілому.

Оператори мобільного зв'язку вважають, що персоналізація продажів позначиться не тільки на обсягах продажів, але і на доступності послуг. Адже особливий порядок реалізації сім-карт виключить можливість вільного продажу стартових пакетів в неспеціалізованих торгових точках. Особливо помітно це вдарить по продажах пакетів невеликих населених пунктах, де спеціалізованих магазинів немає.

http://news.zn.ua/TECHNOLOGIES/ukraintsev_obyazhut_pokupat_sim-karty_po_pasportu-108047.html
Переглядів: 432 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930