Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 06
Верховна Рада в ході пленарного засідання не прийняла проект Закону про введення біометричних паспортів на території України.

Законопроектом № 10381 передбачалося, що документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України (паспорт, посвідчення громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України) є предметом суворої звітності і повинні виготовлятись у відповідності з вимогами Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), Міжнародної організації стандартизації (ISO) - мати ступінь захисту.

Окрім іншого, планувалося, що інформація з даних документів повинна була відтворюватися також на безконтактному електронному носієві, а самі документи повинні були мати машинозчитувальних зону. На безконтактні електронні носії планувалося внести і додаткову біометричну інформацію про ... Читати далі »
Переглядів: 408 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

Прийнято Закон «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних сферах економіки України з метою створення нових робочих місць».

Сьогодні Верховна Рада України прийняла Закон «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних сферах економіки України з метою створення нових робочих місць» на підставі законопроекту № 11026.

Закон визначає основи державної політики в інвестиційній сфері протягом 2013-2032 років про стимулювання залучення інвестицій у пріоритетні сфери економіки.

Пріоритетними галузями економіки, згідно з проектом № 11026, є галузі, в яких реалізується державна політика з розвитку виробничого та експортного потенціалу, створення нових робочих місць.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/9/6/71666.htm
Переглядів: 379 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

Визначено також дії, які не вважаються дискримінацією.

ВР сьогодні прийняла Закон про основи запобігання і протидії дискримінації в Україні (на основі урядового законопроекту № 10468).

Згідно Закону, дискримінація - рішення, дії або бездіяльність, спрямовані на обмеження або привілеї щодо окремої особи або групи осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, якщо вони унеможливлюють визнання і реалізацію на рівних підставах прав і свобод людини і громадянина. Форми дискримінації - пряма, непряма, підбурювання до дискримінації та утиску.

Визначено також дії, які не вважаються дискримінацією: спеціальний захист з боку держави окремих категорій осіб, потребують такого захисту; здійснення заходів, спрямованих на збереження ідентичності окремих груп осіб, якщо такі захо ... Читати далі »
Переглядів: 1387 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

Закон встановлює основні принципи державного регулювання лотерейної сфери в Україні.

Верховна Рада України прийняла Закон «Про державні лотереї в Україні» (на підставі законопроекту N 8652) з урахуванням пропозицій Президента України.

Закон встановлює основні принципи державного регулювання лотерейної сфери в Україні з метою створення сприятливих умов для розвитку лотерейного ринку, виходячи із принципів державної монополії на випуск і проведення лотерей, соціальної спрямованості лотерей, забезпечення потреб державного бюджету, прав і законних інтересів громадян.

Відзначимо, що Президент запропонував усунути протиріччя закону з бюджетним законодавством та привести його положення у відповідність до законів «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» і «Про дозвільну систему у сфері господар ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

Особи, які не надали відповідних документів, що засвідчують їх приналежність до пільгової категорії, є платниками туристичного збору на загальних підставах.

Державна податкова служба листом від 20.08.2012 р. N 1091/0/71-12/15-2217м роз'яснила окремі питання застосування положень Податкового кодексу щодо стягнення туристичного збору.

ДПС нагадує, що підпунктом 268.6.1 п. 268.1 ст. 268 НК визначено особливість стягування туристичного збору, згідно з якою податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

У той же час підпунктом 268.2.2 п. 268.2 ст. 268 НК встановлено, що не можуть бути платниками збору, зокрема, особи, які прибули у відрядження.

При цьому в листі наголошується, що Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон зі змінами та доповненнями, затверджен ... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

06.09.2012 ВСУ сформировал правовое заключение в споре о взыскании в пользу Фонда социального страхования суммы страховой выплаты, осуществленной в пользу застрахованного работника, с лица, виновного в наступлении страхового случая. 

Верховный Суд Украины на совместном заседании судебных палат по хозяйственным и гражданским делам 5 сентября 2012 г. рассмотрел дело № 3-32 гс 12, предметом которого был спор о взыскании суммы, выплаченной Фондом социального страхования от несчастных случаев на производстве и профессиональных заболеваний (далее - фонд) застрахованному лицу, с лица, виновного в ДТП, в результате которого произошел страховой случай.

При рассмотрении этого дела ВСУ сделал правовое заключение, согласно которому переход к страховщику прав страхователя относительно лица, ответственного за причиненный ущерб (суброгация - ст. 993 ГК Украины) допускается только в имущественном страховании и такое право не может быть применен ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: pierre_cardin | Дата: 06.09.2012

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930