Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 19
Нардеп пропонує доповнити Кримінальний кодекс п'ятьма новими статтями, які встановлюють відповідальність за порушення в сфері комп'ютерної діяльності.

В. Левцун відзначає, що проект № 11229 був розроблений з метою запобігання вчинення злочинів за допомогою комп'ютера, які останнім часом набувають все більшого поширення, і не тільки завдають шкоди підприємствам, але і ображають честь і гідність громадян. Також, за словами автора, проект спрямований на приведення у відповідність законодавства України з кримінальним законодавством країн ЄС, де подібні зміни були зроблені ще в 1989 році.

Кримінальну відповідальність пропонується встановити за такі дії, як:

- Комп'ютерне шахрайство: спроба впливу чи на обробку даних шляхом навмисного проектування програми, яка негативно впливає на обробку даних, застосування неправильних або незавершених даних, несанкціонованого застосування даних, іншого несанкціонованого втручання в переміщення д ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.09.2012

Громадянам варто задуматися над виконанням своїх боргових зобов'язань. В іншому випадку їх право на виїзд за кордон буде тимчасово обмежено.

Мін'юст листом від 17.09.2012 р. дав роз'яснення про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України.

Як показує практика роботи органів державної виконавчої служби, боржники у процесі виконання рішень, як правило, продовжують ухилятися від виконання своїх зобов'язань. При цьому, одним із способів ухилення від виконання своїх зобов'язань є виїзд боржника за межі України, в тому числі на постійне місце проживання.

Державна виконавча служба відзначає, що відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» ухилення громадянина від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням (рішенням іншого органу (посадової особи) або якщо щодо неї діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання, є ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.09.2012

Прийнятим Законом синхронізовано оплату та подання звітності підприємцями в Податковому кодексі та в Законі про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Верховна Рада України прийняла Закон (проект № 9779) про внесення змін до статті 9 і 25 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» з урахуванням пропозицій Президента України.

Законом передбачається, що фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, замість щомісячної плати сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа наступного місяця, за винятком гірських підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця (попередньої редакцій Закону таке виключення не було передбачено).

Також встановлено, що платники єдиного внеску, зазначені в п.4 ч.1 ст.4 Закону, зобов' ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.09.2012

Учора Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за фальшування марок акцизного збору.

Закон (проект № 4736) передбачає, що за виготовлення, придбання, збут та ряд інших дій відносно незаконно виготовлених марок акцизного збору і голографічних захисних елементів буде наставати кримінальна відповідальність на підставі ст. 199 КК, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років. Крім того, ч.2 ст. 199 поповнитися таким видом покарання як конфіскація майна.

Нагадаємо, чинний Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору на підставі ст. 216 Кодексу. Покарання тут м'якше - всього лише штраф у розмірі від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/9/19/7260 ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.09.2012

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930