Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 18
За основу прийнято законопроект, яким В.Янукович запропонував спростити і здешевити процедуру відчуження та реєстрації транспортних засобів. 

ВР сьогодні прийняла в першому читанні за основу президентський законопроект № 11122, яким пропонується скасувати необхідність сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при другій та наступних реєстраціях транспортних засобів.

Крім того, пропонується змінити механізм визначення вартості ТЗ для цілей оподаткування операцій з їх продажу податком на доходи фізичних осіб, а також зменшити розмір державного мита за посвідчення договорів відчуження транспортних засобів.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що однією з перешкод для спрощення і здешевлення процедур відчуження ТЗ є необхідність визначення оціночної вартості автомобілів при їх продажу, що передбачено існуючим порядком визначення бази для оподаткування податком на доходи фізичних осіб, - з ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Транзитні послуги (роботи) надаються (виконуються) на підставі відповідних дво-чи багатосторонніх договорів (контрактів) між учасниками транзиту.

Державна податкова служба листом від 31.05.2012 р. № 355/4/15-3413 надала роз'яснення щодо порядку оподаткування послуг по митному декларуванню товарів (вантажів), що перебувають у митному режимі транзиту.

ДПС звертає увагу на те, що відповідно до п. 197.8 ст. 197 Податкового кодексу України звільняються від обкладення ПДВ операції з поставки послуг з перевезення (переміщення) пасажирів та вантажів транзитом через митну територію України, а також надання послуг, пов'язаних із таким перевезенням (переміщенням).

У свою чергу згідно зі ст. 7 Закону «Про транзит вантажів» транзитні послуги (роботи) надаються (виконуються) на підставі відповідних дво-чи багатосторонніх договорів (контрактів) між учасниками транзиту.

У листі звертається увага на те, що у ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг України прийняла і зареєструвала в Мін'юсті одразу декілька важливих постанов щодо ліцензійних умов провадження господарської діяльності у відповідній галузі, а також затвердила порядок здійснення контролю за їх дотриманням.

Вжитими постановами від 10.08.2012 затверджуються ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва та постачання теплової енергії, з транспортування теплової енергії магістральними та місцевими тепловими мережами, з централізованого водопостачання та водовідведення.

Крім того, постанови № 283 та № 284 встановлюють контроль (в якості планових та позапланових перевірок) за дотриманням ліцензійних умов в даних сферах господарської діяльності.

Акти передбачають організаційні, кваліфікаційні та технологічні умови ліцензування суб'єктів господарської діяльності, територіальність, терм ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Депутати сподіваються, що зменшення цінової доступності сигарет сприятиме суттєвому зменшенню обсягів споживання тютюнових виробів, особливо серед молоді.

Зростання цін на тютюнові вироби дозволить зменшити обсяги їх споживання, знизити рівень поширення тютюнокуріння в Україні, і дозволить отримувати додаткові надходження до бюджету, вважають народні депутати, які подали у ВР законопроект № 11197.

Проектом пропонується внести зміни до Закону про держрегулювання виробництва і обороту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а саме: ввести мінімальні роздрібні ціни на тютюнову продукцію з фільтром і без фільтру на рівні 10 гривень за 1 пачку сигарет починаючи з 2013 року, з наступним щорічним збільшенням рівня мінімальної роздрібної ціни.

Особливо чутлива до ціни на сигарети молодь, а в Україні сигарети для неї неприпустимо доступні - ціна дешевих сигарет з фільтром становить 5,5 гривень, ціна ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Запропоновані законопроектом № 10656 зміни, вважають народні депутати, після прийняття дозволять вдосконалити правові засади у сфері безготівкових розрахунків, запровадити єдиний підхід до держрегулювання діяльності платіжних систем в Україні, створених як банками, так і небанківськими установами.

На засіданні Комітету зазначалося також, що будуть створені умови, що сприяють збільшенню частки безготівкових розрахунків та зменшення витрат держави та бізнесу на підтримку готівкового обігу. Реалізація положень проекту підвищить і рівень економічної безпеки країни і громадян - користувачів платіжних систем. Це буде додатковий позитивний вплив на розвиток економіки держави, підвищення конкурентоспроможності суб'є ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Мінекономіки запропонувало зміни до Закону про Митний тариф. Зокрема, пропонується знизити ставку на імпорт легкових автомобілів з 6% до 5%.

Про це йдеться в законопроекті, опублікованому на офіційному сайті Мінекономіки, - про внесення змін до Закону про Митний тариф України.

Законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні з 20% до 15%; приготовлені або консервовані плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру з 15 до 10%; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3 тис. см куб. з 6 до 5%; човни, катери моторні, морські з 8 до 7,5%.

Компенсація втрат держбюджету від передбаченого законопроектом зменшення ставок ввізного мита на товари можлива за рахунок збільшення обсягів імпорту та розширен ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.09.2012

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930