Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 10
Держмитслужба сповістила про те, що попередньо попередивши митні органи можна поміняти водія і моторне транспортний засіб.

ДМС листом від 03.09.2012г. № 12/1-12.4/2933-ЕП поставила до відома митні органи, що відповідно до ст. 191 Митного кодексу перевізнику надано право замінювати моторне транспортний засіб та водія, за умови попереднього повідомлення митного органу про таке призначення і про причини заміни.

У зв'язку з великою кількістю звернень перевізників, пов'язаних з проблемами повідомлення митних органів про факт такої заміни, Держмитслужба просить взяти під особистий контроль і забезпечити можливість реалізації положень ст. 191 Митного кодексу, а саме забезпечити цілодобовий прийом і доведення такої інформації оперативним черговим у відповідний структурний підрозділ митниці.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/9/10/71948.htm
Переглядів: 362 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.09.2012

Samsung Electronics і Apple продовжують тяганину в європейських судах. У вересні суди в Голландії та Німеччині повинні винести свої вердикти за позовами Apple, яка звинувачує корейську компанію в порушенні її прав на інтелектуальну власність. 

Юристи Apple вимагають заборонити в Голландії продаж пристроїв серії Galaxy, які, на їхню думку, використовую мультитач-жести (масштабування за допомогою 2 пальців і т.д.), запатентовані американцями. Apple вже програла аналогічну справу в Лондоні: британський суд вирішив, що патент описує очевидні рішення і, отже, не має юридичної сили.

Ще один процес, в центрі якого знаходяться мультитач-жести, починається в Німеччині. Суд Маннхайма почав розгляд матеріалів за позовом Apple до Motorola Mobility і Samsung Electronics. Очікується, що суд винесе вердикт 21 вересня.

Apple, головний актив якої - користувальницький інтерфейс iOS, ревниво стежить за дизайном інших пристроїв на ринку. Боротьба між Ap ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.09.2012

У законопроекті прописаний принцип обов'язкового відключення в односторонньому порядку мобільних телефонів, IMEI-коди яких не потрапили в білий список пристроїв.

Депутати у вівторок не встигли розглянути стояв на порядку денному законопроект № 9695 про зміни до Закону «Про телекомунікації» щодо запобігання користуванню мобільними телефонами, законність ввезення яких в Україну не підтверджена. Проект, найімовірніше, буде розглянуто вже після виборів, у грудні, вважає один з його авторів, народний депутат Юрій Мороко.

База даних IMEI (міжнародний ідентифікатор мобільного телефону, що складаються з 15 цифр) була сформована «Укрчастотнаглядом» ще в 2009 році. У 2011 році в ній налічувалося майже 103 млн. кодів, з яких 95500000 - ідентифікаційні номери «білих» пристроїв. Оператори зобов'язані постійно оновлювати дані по кількості працюючих терміналів в їх мережах. Система IMEI повинна була допомогти відбілити ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.09.2012

Антимонопольний комітет України проводить розслідування діяльності великих торговельних мереж Києва. 

АМКУ аналізує діяльність мереж, які працюють у Києві під брендами Ашан, Сільпо, Фора, Фуршет, Велика кишеня, АТБ, ЕКО маркет, Караван, Billa, Край і країна, Перехрестя, СПАР, Novus, Бімаркет і Метро - на предмет дотримання вимог конкуренційного закондательства.

Підставою для розслідування стало застосування торговельними мережами схожих механізмів, які могли призвести до економічно необгрунтованого підвищення цін на продукти харчування. Так, ціни на молочну продукцію, макаронні вироби, соняшникова олія, крупи, м'ясо і рибу у 2011 році і на початку 2012 року ціни підвищилися на 15 - 60%. У той же час індекс споживчих цін у столиці зріс на 13,5%.

Такі дії торгових мереж можуть містити ознаки антиконкурентних узгоджених дій, за вчинення яких законодавство передбачає штрафні санкції в розмірі до 10% доходу компаній-відповід ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.09.2012

Водій зачинив двері, не дочекавшись, поки жінка покине салон, і прищемив їй ногу, постраждала звернулася до суду і в підсумку таки виграла. 

Суд зобов'язав "Київпастранс" виплатити 43 тис. грн. компенсації пасажирці маршрутки за травму. Про це нам розповіли в прокуратурі Києва. Ще 4 травня 2010 року пенсіонерка виходила з маршрутки на вул. Теліги, але водій закрив двері, не дочекавшись, поки вона покине салон, і прищемив їй ногу. В результаті - у жінки перелом. Постраждала зібрала всі документи і звернулася до суду.

"Суд першої інстанції задовольнив її вимоги щодо відшкодування шкоди в розмірі 23 тис. грн, але відмовив у стягненні збитків за моральну шкоду. Це рішення жінка оскаржила в Апеляційному суді", - розповідають нам у столичній прокуратурі. За постраждалу заступилася прокуратура Шевченківського району.

"Прокурори довели обґрунтованість позовних вимог потерпілої. Як результат, суд зобов'язав підприємство сплатити жінці 43 тис. ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: pierre_cardin | Дата: 10.09.2012

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930