Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 7 » Рада дала добро біометричним паспортам у першому читанні
09:37
Рада дала добро біометричним паспортам у першому читанні
Верховна Рада України схвалила в першому читанні за основу законопроект №10492 "Про Єдиний державний демографічний реєстр", яким передбачається введення в Україні біометричних паспортів 

"За" проголосували 250 народних депутатів при мінімально необхідних 226, передає "РБК-Україна".

Згідно з документом, паспорт громадянина України є документом, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України на території України. Кожен громадянин України незалежно від віку зобов'язаний отримати паспорт громадянина України.

Оформлення паспорта громадянина України здійснюється всім особам, починаючи з народження і незалежно від віку на кожні десять років.

Паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації.

Оформлення та видача паспорта громадянина України здійснюються головним розпорядником реєстру.

Паспорт громадянина України видається не пізніше, ніж через тридцять днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання, або не пізніше, ніж через десять робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його термінове отримання.

У паспорт громадянина України вноситься така інформація: назва держави; назва документа; прізвище, ім'я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в реєстрі; номер документа; дата закінчення терміну дії документа; дата видачі документа; уповноважений суб'єкт, що видав документ; місце народження; оцифроване фото обличчя; оцифрований підпис.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон виробляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій інформації, та складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок та сторінки даних.

У лютому Верховна Рада скасувала закон "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України", яким передбачається впровадження документів, що засвідчують особу і громадянство України і містять біометричні дані.

У свою чергу, Кабміну було доручено внести новий законопроект.

Впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятим в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з ЄС.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2012/09/07/287135
Переглядів: 365 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930