Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 19 » Нардеп пропонує хакерів садити за грати
14:53
Нардеп пропонує хакерів садити за грати
Нардеп пропонує доповнити Кримінальний кодекс п'ятьма новими статтями, які встановлюють відповідальність за порушення в сфері комп'ютерної діяльності.

В. Левцун відзначає, що проект № 11229 був розроблений з метою запобігання вчинення злочинів за допомогою комп'ютера, які останнім часом набувають все більшого поширення, і не тільки завдають шкоди підприємствам, але і ображають честь і гідність громадян. Також, за словами автора, проект спрямований на приведення у відповідність законодавства України з кримінальним законодавством країн ЄС, де подібні зміни були зроблені ще в 1989 році.

Кримінальну відповідальність пропонується встановити за такі дії, як:

- Комп'ютерне шахрайство: спроба впливу чи на обробку даних шляхом навмисного проектування програми, яка негативно впливає на обробку даних, застосування неправильних або незавершених даних, несанкціонованого застосування даних, іншого несанкціонованого втручання в переміщення даних;

- Підробка використовуваних даних (мається на увазі, підробка офіційної інформації, або тієї, яка повинна використовуватися в офіційних наукових роботах);

- Заміна даних, які зберігаються або передаються за допомогою електронних засобів, магнітного запису, або іншим часто використовуваним способом;

- Комп'ютерний саботаж: спроба затримки або затримка обробки даних, спрямована проти підприємства, іншої справи, держвлади. Склад статті поширюється на зрив обробки даних «життєвої важливості» для підприємства або справи державної влади, якщо вони включають інформацію, необхідну для функціонування підприємства в цілому.

- Інформаційний шпигунство: викрадення даних, захищених від несанкціонованого доступу, не призначених для правопорушника.

В якості кваліфікаційних ознак даних злочинів вказується вчинення дій, визначених диспозицією статті, повторно, або групою осіб, або якщо вони завдали істотної шкоди.

Покарання за комп'ютерні злочини найрізноманітніші - починаючи зі штрафу в розмірі від 600 до 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян і до позбавлення волі на строк до 3 (6 у разі наявності кваліфікаційних ознак) років.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/9/19/72648.htm
Переглядів: 383 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930