Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 18
Закон про заборону куріння опублікований у виданні «Голос Україна» 16 червня 2012 року і вступить в силу через шість місяців. 

В Україну опублікований Закон № 4844-VI, що забороняє куріння в громадських місцях і обмежує площу місць для куріння в ресторанах.

Закон вступає в силу через 6 місяців після опублікування. Це означає, що з 16 грудня 2012 куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів заборонено на обладнаних зупинках громадського транспорту та в підземних переходах, в таксофонах, лікарнях, школах, на дитячих і спортивних майданчиках, стадіонах, у під'їздах житлових будинків, ліфтах, у приміщеннях органів влади, місцевого самоврядування, підприємств ресторанного господарства, об'єктів культурного призначення і закритих спортивних споруд.

Забороняється (крім спеціально відведених для цього місць) куріння в приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; в приміщеннях готелів та анал ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.06.2012

Через соціально-економічних труднощів в країні, низького рівня життя, зростання бідності та безробіття загострюється ситуація щодо захисту і забезпеченню реалізації прав та інтересів підростаючого покоління, - журиться в пояснювальній записці до законопроекту С.Тігіпко.

Уряд стурбований недосконалістю законодательтства про захист дітей та подало до ВР законопроект № 10625, яким редлагается внести зміни в ряд законодавчих актів, зокрема, в Сімейний, Цивільний, Цивільний процесуальний кодекси, закони про охорону дитинства, про соціальний захист дітей-сиріт, про органи і служби у справах дітей і т.д.

Зокрема, зміни передбачають призначення дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, тільки одного опікуна або піклувальника, і виключно з числа осіб, які перебувають з підопічним в сімейних, родинних відносинах,

Пропонується надати право створювати дитячий будинок сімейного типу виключно подружжю. Загальна кількіс ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.06.2012

Антимонопольний комітет України (далі - АМКУ) рекомендував компанії Pharmazeutische Fabrik Montavit (Австрія) не поширювати оманливу рекламу про властивості препарату «ТУСАВІТ».

Як встановив АМКУ, рекламна листівка лікарського засобу «ТУСАВІТ» містила наступне твердження: «Швидко лікує кашель».

Насправді препарат полегшує відходження слизу і пом'якшує кашель, а не лікує.
Як повідомило представництво компанії, на сьогодні залишки рекламних матеріалів були вилучені і знищені, а серед її працівників була проведена роз'яснювальна робота.

Ліга: Закон
Переглядів: 391 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.06.2012

Днями в парламенті був зареєстрований проект щодо деяких аспектів надання державної допомоги дітям, над якими заставлена ​​опіка чи піклування.

Катерина Лук'янова, автор проекту № 10617, пропонує, щоб з торби держдопомоги щомісяця перераховувалося 10% від розміру допомоги (відповідно до Закону на сьогодні сума становить 2 прожиткових мінімуми на дитину відповідного віку) у відкритий опікуном чи піклувальником в установі уповноваженого банку накопичувальний рахунок дитини. Як стверджує автор у пояснювальній записці - банк повинен бути державним.

Накопичені кошти дитина зможе отримати при досягненні ним 18-ти річного віку, або ж достроково - у разі хвороби, для оперативного медичного втручання. В останньому випадку Комісія з питань захисту прав дитини за 3 дні з моменту подачі заяви опікуном / піклувальником приймає рішення про згоду (незгоду) на перерахування необхідної суми з накопичених коштів. Потім банк перераховує необхідну суму ... Читати далі »
Переглядів: 434 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.06.2012

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930