Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 14
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення порядку утримання тварин.

Проаналізувавши законопроект № 9040, члени Комітету зазначили, що автори врахували зауваження Головного науково-експертного управління та Головного юридичного управління Апарату ВР, висловлені у висновках на попередній варіант змін.

Так, проектом пропонується передбачити кримінальну відповідальність за порушення порядку утримання тварин, якщо це призвело до заподіяння тваринам тілесних ушкоджень середньої тяжкості, тяжких тілесних ушкоджень або смерті потерпілого. З цією метою передбачається доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 299-1.

Якщо такий закон ухвалять, власник або утримувач тварини, яка заподіяла потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості, буде каратися штрафом ві ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: pierre_cardin | Дата: 14.06.2012

У Типових правилах з'явилося визначення вивіски (таблички), яка не є рекламою.

З сьогоднішнього дня діє постанова КМУ № 495 "Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами".

Постанова доповнює Типові правила визначенням «вивіски» (або «таблички»), які не є рекламою, як ізвестно.Теперь під ними будуть розумітися «елементи» на будинку, будівлі, споруді з інформацією про найменування, знаки про товари та послуги, вид діяльності (якщо вид не можна визначити за назвою), часу роботи.

Причому вивіски і таблички повинні (щоб не вважатися рекламою) розташовуватися на зовнішній поверхні не вище першого поверху або ж на висоті того поверху, на якому розташоване приміщення належить особі, вивісивши табличку, або орендоване ці особою. Якщо ж суб'єкту господарювання належить вся будівля - вивіска (табличка) повинна бути на першому поверсі. Вона може також знаходитися безпосередньо біля входу в приміщення.

Доповненн ... Читати далі »
Переглядів: 413 | Додав: pierre_cardin | Дата: 14.06.2012

На вчорашньому засіданні Кабінет Міністрів вніс зміни в Порядок проведення індексації грошових доходів населення. Це дозволить забезпечити більш ефективну реалізацію механізму підвищення грошових доходів населення - з метою підтримання їх купівельної спроможності в умовах зростання споживчих цін на товари і послуги, вважають у Мінсоцполітики.

Зокрема, передбачається, що коли людина одночасно працює і навчається, то індексації в першу чергу підлягає стипендія. У разі працевлаштування пенсіонера на період, що не перевищує місяця, або за період виконання робіт, пов'язаних з організацією та проведенням виборів, індексація пенсій проводиться без урахування оплати праці (раніше було передбачено, що для працюючого пенсіонера індексація пенсії не виробляється).

Удосконалюється механізм нарахування сум індексації у разі підвищення грошових доходів. Наприклад, якщо підвищується заробітна плата, і сума підвищення менше суми індексації, яка випл ... Читати далі »
Переглядів: 1018 | Додав: pierre_cardin | Дата: 14.06.2012

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930