Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 15
Робоча група Комітету з питань свободи слова та інформації підготувала концепцію законопроекту про телебачення і радіомовлення, який передбачає виклад чинного закону в новій редакції.

Згідно Концепції, мета нової редакції Закону «Про телебачення і радіомовлення» - забезпечення свободи вираження поглядів, плюралізму інформації та вільної діяльності аудіовізуальних засобів масової інформації.

Предметом регулювання нової редакції закону повинно бути надання аудіовізуальних медіа послуг ЗМІ та провайдерами програмної послуги, які відносяться до юрисдикції Україні, а також державне управління, регулювання та нагляд у сфері телерадіомовлення, в тому числі порядок формування складу, повноваження і процедури діяльності Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. У зв'язку з прийняттям нового закону припинить діяти Закон «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Планується, що законом не буде регу ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.06.2012

14 червня на засіданні Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі - ВССУ) у першому читанні було прийнято постанову «Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів про відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки».

Як повідомлялося на Пленумі ВССУ, питання, пов'язані з відшкодуванням шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки, має особливе значення, оскільки актуальність цих проблем проявляється через велику кількість відповідних цивільно-правових спорів в судовій практиці. Внаслідок цього, суди нерідко допускаються помилки в ході застосування норм процесуального і матеріального права. Також необхідність роз'яснення судової практики з цієї категорії справ судді пояснювали тим, що, в разі нанесення шкоди джерелом підвищеної небезпеки, підстави та умови виникнення зобов'язання істотно відрізняються від загальних положень про цивільно-правової відповідал ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.06.2012

Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до статті 328 Цивільного процесуального кодексу України щодо підстав відмови у відкритті касаційного провадження.

На засіданні Комітету зазначалося, що завданням законопроекту № 10287 є виключення можливості необгрунтованих відмов Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від розгляду касаційних скарг по суті.

Зокрема, пропонується виключити положення п. 5 ч. 3 ст. 328 Цивільного процесуального кодексу, згідно з яким суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи. Також автори проекту хочуть виключити ч. 4 статті, згідно з якою неправильне застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права є підставою для відкриття касаційного провадження ... Читати далі »
Переглядів: 470 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.06.2012

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією підтримує проект закону щодо впорядкування діяльності з надання послуг посередництва у створенні сім'ї та знайомств.

Законопроект № 10516 встановлює, що діяльність, пов'язана з наданням послуг посередництва у створенні сім'ї та знайомств, підлягає обов'язковому ліцензуванню. Відповідно Кабмін, у разі ухвалення такого документа ВР, зобов'язаний розробити Ліцензійні умови для «свах», а також затвердити порядок контролю за дотриманням таких умов.

Якщо ж юр-або фізособа-підприємець буде допомагати створювати сім'ї та знайомити людей без відповідної ліцензії або робити це з порушеннями, то в такому випадку йому загрожує штраф від 500 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь діяльності або без такої.

Також проект передбачає розширення завдань у сфері запобігання торгівлі людьми за рахунок законодавчого забезпечення регулювання діяльно ... Читати далі »
Переглядів: 430 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.06.2012

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930