Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 18 » Уряд пропонує призначати дитині-сироті опікуна з родичів
18:38
Уряд пропонує призначати дитині-сироті опікуна з родичів
Через соціально-економічних труднощів в країні, низького рівня життя, зростання бідності та безробіття загострюється ситуація щодо захисту і забезпеченню реалізації прав та інтересів підростаючого покоління, - журиться в пояснювальній записці до законопроекту С.Тігіпко.

Уряд стурбований недосконалістю законодательтства про захист дітей та подало до ВР законопроект № 10625, яким редлагается внести зміни в ряд законодавчих актів, зокрема, в Сімейний, Цивільний, Цивільний процесуальний кодекси, закони про охорону дитинства, про соціальний захист дітей-сиріт, про органи і служби у справах дітей і т.д.

Зокрема, зміни передбачають призначення дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, тільки одного опікуна або піклувальника, і виключно з числа осіб, які перебувають з підопічним в сімейних, родинних відносинах,

Пропонується надати право створювати дитячий будинок сімейного типу виключно подружжю. Загальна кількість дітей у такому дитбудинку на момент його створення не повинна перевищувати 10 осіб, включаючи рідних (усиновлених) дітей. Від загальної кількості дітей не враховуються діти, народжені після створення дитячого будинку.

Законопроект торкнувся також прав опікунів і піклувальників. Зокрема, опікун / піклувальник має право визначати способи виховання дитини, вимагати повернення підопічного і т.п., але не має права перешкоджати спілкуванню дитини з її батьками та іншими родичами.

Рішення про створення прийомної сім'ї та влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийомної сім'ї приймається районною, районною в містах Києві та Севастополі державними адміністраціями, виконавчим органом міської (міст республіканського АРК та міст обласного значення), районної у місті ради в порядку, встановленому Кабміном.

Ліга: Закон
Переглядів: 486 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930