Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 07
Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує прийняти за основу проекту Закону «Про зайнятість населення».

Члени комітету розглянули законопроект про внесення змін до Закону «Про зайнятість населення» (№ 10497), поданий народними депутатами Н.Королевської, О.Логвіненком, Є.Суслова, і альтернативний йому проект про зайнятість населення (№ 10497-1), поданий Кабміном .

Під час дискусії члени Комітету зазначили, що в законопроекті № 10497 відсутній чіткий понятійний апарат, а сам проект на 80% копіює урядову розробку, текст якої був розміщений на сайті Мінсоцполітики для громадського обговорення і надалі доопрацьований з урахуванням пропозицій громадськості.

Крім того, наголошували народні депутати, законопроект, поданий Кабінетом Міністрів, розроблявся із залученням профспілок та роботодавців.

Урядовий проект пропонує ввести такі механізми:

- Компенсаційні виплати, пов'язані з витратами ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.06.2012

Депутати прийняли поправки в закон про державні гарантії відновлення заощаджень громадян

Спадкоємці померлих вкладників Ощадбанку СРСР зможуть отримати компенсацію майже в тих же обсягах, що й живі вкладники. Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні у четвер, 7 червня, прийняла поправки в закон про державні гарантії відновлення заощаджень громадян. «За» проголосували 268 парламентаріїв.

Представляючи документ, народний депутат (фракція Партії регіонів) і голова підкомітету з соціальних гарантій профільного парламентського комітету Олександр Стоян, крім іншого, зауважив, що, в разі смерті вкладника його спадкоємці, за умови пред'явлення ощадкнижки, можуть отримати частину проіндексованого вкладу, причому, як зазначив парламентарій, ця сума може скласти все ту ж одну тисячу гривень.

В ході обговорення документа найбільш жорстка дискусія спалахнула навколо норми, яка дозволяє компенсувати вклади у грошовій та інших формах ... Читати далі »
Переглядів: 372 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.06.2012

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 10566.

Парламентарії планують створити Тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування діяльності електронних платіжних систем, систем багаторівневого мережевого маркетингу та фінансових пірамід з метою виявлення ознак шахрайства.

Незважаючи на те, що жертвами різних фінансових афер стало безліч українців, в нашій державі і далі використовуються шахрайські схеми. Створення ТСК, на думку ініціаторів, дозволить узагальнити досвід законодавчого регулювання діяльності різних квазіфінансовіх інститутів (у тому числі, що мають ознаки фінансових пірамід) та розробити ефективні правові засоби боротьби проти нових видів фінансового шахрайства.

Ймовірно, такі дії депутатів продиктовані резонансом, що утворився останнім часом в ЗМІ з приводу пріостанавленія роботи фінансової піраміди МММ-2011. При цьому в МВС України повідомляли, що заяв від громадян у зв'язку з невиплатою вкладів поки н ... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.06.2012

Вчора у ВР був зареєстрований законопроект № 10570, автори якого пропонують перенести дату введення в дію норм щодо відповідальності за порушення у сфері захисту персональних даних.

І.Горіна і К.Ляпіна в проекті пропонують внести зміни до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних». Тим самим дату введення в дії Закону можуть перенести з 1 липня 2012 року на 1 лютого 2013 року.

У пояснювальній записці було сказано, що проект розроблений з метою недопущення порушення прав суб'єктів господарювання щодо необгрунтованого накладення великих штрафів.

Ліга: Закон
Переглядів: 335 | Додав: pierre_cardin | Дата: 07.06.2012

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930