Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 18
Законопроектом (реєстр. № 10450), внесеним на розгляд народним депутатом Т.Чорновіл пропонується надати можливість засудженому, який відбуває покарання і захворів важкою хворобою, за рішенням суду отримувати кваліфіковану медичну допомогу в медичних установах на території Україні, а також за її межами.


Сьогодні відповідний проект закону рекомендував прийняти парламенту Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Документ пропонує встановити процесуальний порядок розгляду судом питання про направлення особи на лікування в медичний заклад, який знаходиться на території Україні, а за умови загрози життю і здоров'ю особи в результаті хвороби - за межами держави.

Відповідні зміни пропонується внести до статей Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України.

Зазначений Комітет ВРУ підтримав законопроект, прийняття якого, на думку депутатів, сприятиме можливості захисту і реалізації прав ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.05.2012

Народні депутати прийняли за основу законопроект про внесення змін до статті 22 Закону «Про рекламу» (щодо реклами алкогольних напоїв та пива).


Проектом № 9099 пропонується поширити дію заборон, передбачених статтею 22 Закону «Про рекламу» щодо реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів, також на рекламу пива і напоїв, що виготовляються на його основі.

Крім цього, законопроектом забороняється реклама алкогольних напоїв, пива і (або) напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої та пиво, на радіо і телебаченні з 6 до 24 годин .

Нагадаємо, що на сьогоднішній день реклама алкоголю і товарних знаків, під якими вони випускаються, заборонено на радіо і ТБ з 6 до 23 годин.

Ліга: Закон
Переглядів: 533 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.05.2012

Метою проекту є створення правових умов для забезпечення доступності, своєчасності, якості та ефективності надання екстреної медичної допомоги населенню, зниження рівня інвалідності та смертності.


Документом (законопроект № 10155), зокрема, планується визначити:

право людини на екстрену медичну допомогу, порядок виклику екстреної медичної допомоги та загальні принципи її надання;

основні принципи організації і функціонування системи екстреної медичної допомоги;

статус, основні завдання та обов'язки, принципи функціонування оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, станцій, бригад та відділень екстреної медичної допомоги лікарні;

коло осіб, які зобов'язані надавати першу допомогу людям в невідкладному стані;

порядок фінансового, матеріально-технічного та наукового забезпечення діяльності системи екстреної медичної допомоги;

відповідальність за пору ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.05.2012

Верховний суд Російської Федерації задовольнив позов Міністерства юстиції РФ з проханням ліквідувати Об'єднання українців Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ із залу суду, відповідне рішення оголосив суддя Верховного суду Росії Микола Ромененков.

«Вислухавши пояснення представників Мін'юсту та Об'єднання українців Росії, дослідивши матеріали справи, вислухавши судові дебати, Верховний суд РФ вирішив: заяву Міністерства юстиції РФ задовольнити, ліквідувати загальноросійську громадську організацію« Об'єднання українців Росії », виключивши її з Єдиного державного реєстру юридичних осіб», - сказав Н.Ромененков.

Засідання суду проходило у відкритому режимі. Відповідно до постанови сторони можуть оскаржити рішення протягом місяця. Мотивоване рішення буде направлено сторонам поштою у встановлені терміни.

У той же час, адвокат ОУР Алім Жгулев зазначив, що під час засідання Верховного суду РФ жодних нових доказів п ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.05.2012

Доповнено перелік операцій, пов'язаних з переведенням валюти за межі країни, які не вимагають отримання ліцензії.

Вступили в силу зміни до Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій, затверджені постановою Національного банку.

Так, тепер суб'єктам господарювання - резидентам не потрібна ліцензія при перекладі гарантійного забезпечення для участі в тендері, який передбачає поставку товарів (продукції, робіт, послуг, прав інтелектуальної власності), в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро в один календарний рік на користь однієї особи.

Також тепер, відповідно до нової редакції пункту 2.3. Положення, для отримання ліцензії на проведення окремих валютних операцій необхідно подавати довідку уповноваженого банку про номер рахунку, з якого буде переводитися іноземна валюта за межі України, і ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: pierre_cardin | Дата: 18.05.2012

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031