Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 31
Кабінет Міністрів пропонує надати право співвласникам багатоквартирного будинку на одержання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про суб’єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення в такому будинку. Відповідний проект закону, який розробило Міністерство юстиції, ухвалений сьогодні, 31 травня, у ході засідання Уряду. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович. 

За словами Міністра, законопроектом пропонується доповнити частину другу статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, якою визначається перелік суб‘єктів, що мають право отримувати витяг з Державного реєстру прав на підставі заяви.

Закон надасть можливість співвласникам багатоквартирного будинку отримувати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно, який міститиме інформацію щодо того, хто є фактичним власником квартири в цьому будинку.

Така інформація є необхідною у різних ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: pierre_cardin | Дата: 31.05.2012

На думку Суду Конституція не містить норм, які б обмежували право депутатів на законодавчу ініціативу з питань ратифікації чи денонсації міжнародних угод.


Законом № 4308-VI, прийнятим Верховною Радою 11 січня 2012 року і виклав у новій редакції статтю 202 Регламенту ВР, народні депутати позбавили самі себе можливості вносити в парламент законопроекти про денонсацію того чи іншого міжнародного договору.

Зі вступом Закону в силу, з 29 січня 2012 року, таке право залишилося лише у представників виконавчої гілки влади. Тільки Президент і Кабінет Міністрів мали право внести до парламенту проект про денонсацію, при тому, що голосувати за проект, тобто вирішити питання про денонсацію, уповноважена все та ж Рада, представники якої самі ініціювати питання не могли.

До прийняття Радою Закону депутати були суб'єктами законодавчої ініціативи щодо цієї категорії законопроектів. Оголошеним сьогодні рішенням Конституційний Суд парламента ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: pierre_cardin | Дата: 31.05.2012

Сьогодні на брифінгу перший заступник голови ДПСУ, начальник податкової міліції України Андрій Головач повідомив про намір перевіряти законність існування систем електронних грошей в Україну.

«Враховуючи, що одним з пріоритетів є боротьба зі злочинами, які пов'язані з використанням сучасних технологій, ми будемо розглядати питання законності існування електронних грошей в Україну. Зараз існує певна проблематика, узагальненням якої ми займаємося, а також разом з НБУ вивчаємо питання законності існування окремих грошових систем », - зазначив Андрій Головач.

Як стверджує А.Головач, до кінця року будуть розроблятися конкретні механізми вирішення цього питання.

Раніше повідомлялося, що в 2012 р. ДПСУ займеться виявленням кіберзлочинців за допомогою посилення контролю над ринками електронних грошей і платіжних систем, інтернет-провайдерами та інтернет-торгівлею.

Л ... Читати далі »
Переглядів: 399 | Додав: pierre_cardin | Дата: 31.05.2012

Процедура отримання платником безкоштовного ключа електронного цифрового підпису займатиме не більше 25 хвилин, пообіцяв Голова Державної податкової служби Олександр Клименко. Про це він заявив, презентуючи акредитований Центр сертифікації електронних ключів, що від сьогодні працюватиме  у складі ДПСУ.

«Громадян у цьому Центрі та його регіональних відділеннях обслуговуватимуть 150 кваліфікованих фахівців, які пройшли відповідне навчання. Ми гарантуємо не тільки швидкість, але й якість сервісу – унікальні криптографічні модулі українського виробництва пройшли всі державні експертизи та забезпечують надійний захист інформації», - наголосив Олександр Клименко.

Він також повідомив, щ ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: pierre_cardin | Дата: 31.05.2012

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031