Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 18 » Об'єднання українців Росії ліквідували
14:05
Об'єднання українців Росії ліквідували
Верховний суд Російської Федерації задовольнив позов Міністерства юстиції РФ з проханням ліквідувати Об'єднання українців Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ із залу суду, відповідне рішення оголосив суддя Верховного суду Росії Микола Ромененков.

«Вислухавши пояснення представників Мін'юсту та Об'єднання українців Росії, дослідивши матеріали справи, вислухавши судові дебати, Верховний суд РФ вирішив: заяву Міністерства юстиції РФ задовольнити, ліквідувати загальноросійську громадську організацію« Об'єднання українців Росії », виключивши її з Єдиного державного реєстру юридичних осіб», - сказав Н.Ромененков.

Засідання суду проходило у відкритому режимі. Відповідно до постанови сторони можуть оскаржити рішення протягом місяця. Мотивоване рішення буде направлено сторонам поштою у встановлені терміни.

У той же час, адвокат ОУР Алім Жгулев зазначив, що під час засідання Верховного суду РФ жодних нових доказів провини ОУР Мін'юст РФ не надав.

«Ми з рішенням не згодні і будемо направляти апеляцію у встановлені законом терміни», - заявив він.

Довідка УНІАН. У жовтні 2011 року стало відомо, що Замоскворецький суд Москви підтримав Міністерство юстиції РФ у справі про ліквідацію Об'єднання українців Росії.

За словами адвоката ОУР А.Жгулева, Мінюст РФ звинувачує екс-співголови ОУР Валерія Семененка в тому, що він у період тимчасового припинення діяльності організації виступав у російських ЗМІ нібито від імені ОУР. Це і стало приводом для ліквідації організації.

27 січня 2010 рішенням Верховного суду РФ була остаточно ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін'юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Батьківщина» Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

29 лютого 2012 для попередження створення невідомими особами нової ФНКА УР в Москві відбувся установчий з'їзд по створенню Федеральної української національно-культурної автономії (Функ), яка повинна замінити ФНКА УР.

УНІАН
Переглядів: 442 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031