Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 15 » Закон не буде регулювати розповсюдження аудіовізуальної інформації на веб-сайтах соцмереж
14:29
Закон не буде регулювати розповсюдження аудіовізуальної інформації на веб-сайтах соцмереж
Робоча група Комітету з питань свободи слова та інформації підготувала концепцію законопроекту про телебачення і радіомовлення, який передбачає виклад чинного закону в новій редакції.

Згідно Концепції, мета нової редакції Закону «Про телебачення і радіомовлення» - забезпечення свободи вираження поглядів, плюралізму інформації та вільної діяльності аудіовізуальних засобів масової інформації.

Предметом регулювання нової редакції закону повинно бути надання аудіовізуальних медіа послуг ЗМІ та провайдерами програмної послуги, які відносяться до юрисдикції Україні, а також державне управління, регулювання та нагляд у сфері телерадіомовлення, в тому числі порядок формування складу, повноваження і процедури діяльності Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. У зв'язку з прийняттям нового закону припинить діяти Закон «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Планується, що законом не буде регулюватися розповсюдження аудіовізуальної інформації:

- На веб-сайтах, де контент генерується користувачами, в тому числі веб-сайтах соціальних мереж, блогах, особистих веб-сайтах;

- На сайтах, які інформують про поточні події, на сайтах зареєстрованих друкованих ЗМІ, інформаційних агентств, якщо аудіовізуальна інформація не є їх основним інформаційним продуктом;

- Шляхом ретрансляції на сайті телерадіоорганізації її передач;

- У вигляді кореспонденції, що направляється з використанням телекомунікацій;

- У вигляді он-лайн ігор;

- Шляхом трансляції або ретрансляції для приймання в межах одного будинку;

- Шляхом ретрансляції з використанням телекомунікаційної мережі, якщо кількість осіб, які отримують доступ до аудіовізуальної інформації, не перевищує 250.

Видача ліцензії на ефірне мовлення буде здійснюватися шляхом проведення аукціону - ліцензію отримає підприємство, яке буде відповідати певній Національною радою програмної концепції мовлення, інших обов'язкових умов, і які запропонує найбільшу ціну за отримання ліцензії.

Документ містить також норму, згідно з якою держава має сприяти розвитку громадських мовників поряд з комерційним та громадським телерадіомовленням. При цьому формами сприяння повинні бути: надання ліцензії поза аукціоном, низькі тарифи на послуги провайдера, можливість надання бюджетного фінансування тощо.

Передбачається, що Національна рада буде встановлювати граничні тарифи на послуги провайдерів багатоканальної мережі цифрового ефірного мовлення (цифрового мультиплексу), в тому числі окремо для загальнонаціонального, регіонального та місцевого мовлення.

Крім того, Концепція містить положення про скасування державної реєстрації суб'єктів інформаційної діяльності, обов'язковості редакційних статутів та редакційних рад.

Ліга: Закон
Переглядів: 392 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930