Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 19 » Українці зможуть голосувати на виборах СМС-ками?
17:32
Українці зможуть голосувати на виборах СМС-ками?
Нардеп Олег Тищенко розробив Концепцію впровадження системи електронного голосування в Україну, проект постанови про прийняття якої зареєстрований у ВР за № 10629 від 18 червня 2012 року.

Існуюча виборча система України вимагає суттєвих змін шляхом впровадження новітніх технологій для голосування, які дозволять в повній мірі забезпечити виборчі права громадян, зробити процедуру виборів гнучкою для виборців, швидкої в підрахунку голосів, надійно захищеної від фальсифікацій, розрахованої на багаторазове використання із залученням мінімальної кількості людей і здатною заощадити значні фінансові ресурси держави, вважає народний депутат О.Тіщенко, який розробив Концепцію електронного голосування.

Електронне голосування - це спосіб волевиявлення громадян на основі інформаційних і комунікаційних технологій, охоплює різні форми голосування (вибори, референдуми, вивчення громадської думки, проведення громадських слухань та обговорень) і здійснюється за допомогою використання ідентифікаторів.

Концепція передбачає застосування ряду засобів захисту персональних даних громадян, збереження таємниці волевиявлення і конфіденційності. Можливість доступу до власного профілю буде мати тільки сам виборець, застосовуючи особисті ідентифікатори - наприклад, біометричні дані і електронний підпис.

Для виборців, які не бажають користуватися новими технологіями, процес голосування передбачається проводити традиційно з допомогою паперових бюлетенів на конкретних виборчих дільницях. Якщо ж виборець хоче скористатися електронною технологією, але не має технічних можливостей (мобільних телефонів, ПК і т.д.), він зможе скористатися кінцевим електронними пристроями на виборчій дільниці.

Виборці, які хочуть проголосувати електронно і при цьому мають такі можливості, можуть скористатися системою віддаленого голосування шляхом відправки СМС, ММС чи іншим передбаченим розробником способом повідомлення на електронні пристрої системи.

У разі прийняття постанови Кабмін повинен буде на виконання Концепції розробити Держпрограму впровадження системи електронного голосування в Україну до 1 серпня 2013 року. Заробити система повинна в 2015 році, передбачає О.Тіщенко.

Ліга: Закон
Переглядів: 414 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930