Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 8 » Суд: Google порушив авторські права Oracle на мову Java
09:13
Суд: Google порушив авторські права Oracle на мову Java

Колегія присяжних американського суду встановила, що інтернет-гігант Google порушив авторські права компанії Oracle при використанні розробленої нею мови програмування Java. 

Однак рішення присяжних дає Oracle лише право на невелику компенсацію збитку, а не мільярд доларів, як було зазначено в позові, оскільки присяжні не змогли прийти до спільної думки щодо того, чи підпадають дії розробників Google під дію закону, що дозволяє помірні запозичення чужого авторського матеріалу при створенні нового контенту.

Oracle вимагає 1 млрд доларів. Це одна з найбільших сум в сфері технологій, яка коли-небудь пред'являлася в якості судової вимоги.

Мова програмування Java використовується в різних бізнес-додатках та іншому програмному забезпеченні - зокрема, в популярній відеогрі Minecraft.

У позові Oracle стверджується, що Google "усвідомлено, прямо і постійно порушував інтелектуальну власність Oracle в сфері Java-додатків".

Колегія присяжних в Сан-Франциско мала відповісти на чотири питання з приводу даної справи про порушення компанією Google патентів та авторських прав, проте зуміла виразно відповісти лише на три з них, причому дві відповіді були на користь Google.

Присяжні встановили, що інтернет-гігант дійсно порушив авторські права Oracle на дев'ять рядків коду мовою Java, використані в операційній системі для мобільних пристроїв Android.

Однак це рішення дає Oracle лише право на компенсацію шкоди в розмірі від 200 до 150 000 доларів.

Google вимагає визнати рішення присяжних невизначеним і закрити справу.

Тепер тій же колегії належить приступити до наступного етапу судових розглядів - він стосується двох патентів, які Google нібито порушив при створенні операційної системи Android.

Java вийшла на ринок в 1995 році. Ця програма була винайдена в якості стандартного інтерфейсу програмного забезпечення для всіх операційних систем.

Oracle "успадкувала" Java в 2009 року, коли компанія купила розробника Java, Sun Microsystems.

За словами представників Oracle, компанія Google, використовуючи технологію Java, а потім надаючи Android безкоштовно, підриває здатність Oracle ліцензувати Java виробникам мобільних телефонів.

Oracle протестує не стільки проти того, що Google використовує Java, так як Java доступна для всіх, скільки проти того, що виробник Android використовує 37 API (інтерфейс прикладного програмування), що дозволяє розробникам додатків створювати сумісні з Java коди.

API дозволяють різним частинам програми працювати спільно, а також ділитися контентом з іншими.

FINANCE.UA

Переглядів: 410 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031