Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 28 » Проект щодо трудового стажу і винагороди суддів забракували в комітеті
21:04
Проект щодо трудового стажу і винагороди суддів забракували в комітеті
Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту відхилити законопроект щодо трудового стажу і винагороди суддів.

Проектом № 10341 пропонується доповнити перелік доплат, що включаються в суддівська винагорода доплатою за науковий ступінь і почесне звання, а також передбачити, що в стаж роботи на посаді судді зараховується також весь час роботи (служби), яке законодавством встановлено як одна з гарантій трудових прав народного депутата Україні.

Парламентарії відзначили, що запропонована законопроектом редакція ч. 2 ст.129 Закону «Про судоустрій і статус суддів», фактично відтворює чинні положення ч. 7 цієї ж статті. Члени Комітету підкреслювали, що порядок оплати праці суддів судів загальної юрисдикції визначено Законом «Про судоустрій і статус суддів», а порядок оплати праці суддів Конституційного Суду визначено Законом «Про Конституційний Суд України», тобто положення Закону «Про оплату праці» на суддів не поширюються.

Щодо пропозиції зараховувати до стажу роботи судді весь час роботи (служби), яке законодавством встановлено як одна з гарантій трудових прав народного депутата України, було зазначено, що гарантії трудових прав народного депутата України при виконанні депутатських повноважень та після їх припинення встановлені Законом «Про статус народного депутата ». А саме, час роботи народного депутата зараховується до стажу держслужби, а також зараховується до його загального і безперервного стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, стаж роботи, що дає право на встановлення процентних надбавок до заробітної плати та одержання одноразової винагороди за вислугу років (за стаж роботи за фахом на даному підприємстві), процентної надбавки за вислугу років, виплату винагороди за підсумками роботи. Крім того, до загального і безперервного стажу роботи за спеціальністю, за якою народний депутат працював до його звільнення від виробничих або службових обов'язків, зараховується і той час, коли колишній народний депутат тимчасово не працював у зв'язку з неможливістю надати йому попередню або рівноцінну роботу (посаду ) безпосередньо після закінчення строку його повноважень.

Крім того, статус народного депутата істотно відрізняється від статусу судді, тому цю пропозицію членами Комітету не підтримується.

На засіданні також зазначалося, що Комітет з питань соціальної політики та праці, Вищий адміністративний суд і Головне науково-експертне управління Апарату ВР не підтримують запропоновані законопроектом положення і вважають, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно відхилити.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/6/27/67238.htm
Переглядів: 466 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930