Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 20 » Президента попросили накласти вето на закон, що встановлює держрегулювання цін на молоко
15:32
Президента попросили накласти вето на закон, що встановлює держрегулювання цін на молоко
Європейська Бізнес Асоціація звернулася з відкритим листом до Президента України з проханням накласти вето на прийнятий ВР закон щодо регулювання закупівельних цін на молоко.

За оцінками фахівців Молочного Комітету Асоціації положення, запропоновані Законом, можуть негативно вплинути на розвиток всього молочного сектору України, спричинити дисбаланс на ринку і знизити конкурентоспроможність не тільки молочної галузі, а й економіки країни в цілому. Мова йде, зокрема, про включення молочних продуктів в перелік об'єктів державного цінового регулювання, обов'язковому вимозі укладати письмові договорова купівлі-продажу молока і молочних продуктів та проведенні розрахунків за отримане молоко протягом семи днів.

Вимога граничної торговельної надбавки на рівні не вище 20% оптово-відпускної ціни виробника (тобто митної вартості) до кінцевого споживача, загрожує падінням обсягу продажів молочної продукції, збільшенням роздрібних цін на неї, зниженням якості внаслідок здешевлення собівартості виробництва, втратою конкурентоспроможності сумлінних виробників, зниженням інвестиційної привабливості та кількості робочих місць в молочній галузі.

Втручання держави в цінове регулювання молочної продукції суперечить нормам ЄС і Росії, що ставить українського виробника в нерівні умови порівняно з сусідніми країнами і призведе до подальшого відставання розвитку молочної галузі.

Введення обов'язкової вимоги укладення типових письмових договорів є також прямим втручанням держави в діяльність молочного бізнесу, що призведе до припинення прямих закупівель молока у фермерських господарств або вимушеної необхідності його закупівель в посередницьких структур і, як наслідок, падіння закупівельних цін.

У зв'язку з цим Асоціація звертається до Віктора Януковича з проханням накласти вето на Закон і запобігти негативні наслідки, які чекають галузь у разі введення його в дію.

Ліга: Закон
Переглядів: 392 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930