Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 21 » Депутати знайшли лазівку для обходу земельного мораторію
20:52
Депутати знайшли лазівку для обходу земельного мораторію
Прийнята до законопроекту поправка зніме заборону на продаж землі сільськогосподарського призначення, стверджують фахівці.

ВР сьогодні прийняла Закон (на основі законопроекту № 10043) про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності. Так, землями комунальної власності визначені всі землі в межах сіл, селищ, міст, крім земельних ділянок, що знаходяться в постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, а також земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що перебуває у державній власності. Всі інші землі (крім земель приватної власності) в силу закону залишаться у державній власності.

Але головні новації Закону в тому, що прийнята до нього поправка № 76 фактично відкриває шлях до продажу земель сільгосппризначення, стверджують фахівці.

Зазначимо, що заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валерій Бевзенко повідомляв, що дана поправка суперечить Конституції і ст.116 Регламенту Верховної Ради.

У свою чергу, народний депутат Сергій Соболєв заявив, що основний текст документа ризиків не містить, але поправка фактично знімає заборону на продаж землі сільськогосподарського призначення з нового року, тому що передбачає створення земельного банку, через який буде здійснюватися продаж с / г земель. «У тому випадку, якщо, не дай бог, не продовжується мораторій, автоматично всі статті, в тому числі і ця стаття закону, будуть діяти. Це означає повністю відкриті шлюзи для продажу землі сільгосппризначення. Зараз це буде вирішуватись в залі, буквально протягом півгодини », - зазначив він.

Глава Держземагентства Сергій Тимченко заявляв, що Державний земельний банк повинен стати універсальним фінансовим закладом, співпрацювати з комерційними банками з рефінансування, надання та отримання гарантій, а також брати на себе частину ризиків, пов'язаних з кредитуванням аграріїв. Банк надаватиме пільгове кредитування сільськогосподарських товаровиробників під заставу землі під 8-9% річних.

Ліга: Закон
Переглядів: 452 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930