Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 25 » Депутати хочуть знову заборонити приватизацію майна морських портів
13:50
Депутати хочуть знову заборонити приватизацію майна морських портів
Минулого тижня в ВР надійшов проект закону щодо внесення змін до Закону «Про морські порти».

Не встигла ще типографська фарба підсохнути на опублікованому Законі «Про морські порти» як депутати вже вирішили, що дещо «забули». Зокрема, 21 червня був зареєстрований проект № 10655, що вийшов з під пера Ю.Кармазіна і А.Дубового, щодо встановлення заборони на приватизацію майна морських портів.

Так, автори проекту вважають, що після прийняття Закону України «Про морські порти України» склалася парадоксальна ситуація, коли повністю змінюється керівництво морським портом, дозволяється приватизація морських портів та їх майна, що ставить під загрозу звільнення тисячі працівників цієї галузі. Крім того, в пояснювальній записці Закон називають лобістським і таким, що ставить під загрозу національну безпеку держави.

Пропонується внести зміни до п.8 ч.1 ст. 4 Закону та встановити, що одним із принципів функціонування та розвитку морських портів є збереження в державній власності морських портів як об'єктів, що мають для України стратегічне значення, і заборона відчуження майна морських портів. Ускладнюється також порядок відкриття і закриття, а також будівництва нових портів - якщо згідно теперішньої редакції Закону для цього необхідна воля Кабміну (в разі будівництва - відповідне рішення), то авторами пропонується погоджувати такі дії з ВР.

Також, відповідно майно, яке використовується під час діяльності в морському порту, а також земельні ділянки в межах території морських портів перебувають виключно у державній власності. Ніякої комунальній або приватній як це зараз визначено в Законі.

Ліга: Закон
Переглядів: 388 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930