Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Верховна Рада 20.12.2011 р. ухвалила закон (на підставі законопроекту № 9488), який розширює сферу використання гривні суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності. Відповідні зміни були внесені до Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання і валютного контролю".

Законом дозволено використання гривні в розрахунках між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту. Порядок проведення таких розрахунків буде встановлювати Національний банк.

Документом також скасовано необхідність отримання індивідуальної ліцензії НБУ на здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту у національній валюті Україні.


http://news.ligazakon.ua/news/ ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.12.2011

Сьогодні, 20.12.2011г., На базі законопроекту № 9535 парламент прийняв Закон "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо вдосконалення порядку здійснення судочинства).

Відповідно до Закону, суддя в господарському процесі не може приймати участь у перегляді прийнятих за його участю судових рішень, ухвал, постанов за нововиявленими обставинами. Аналогічної нормою доповнили також ЦПК: суддя, який брав участь у вирішенні справи в суді першої, апеляційної, касаційної інстанцій, у перегляді справи ВСУ, не може брати участь у розгляді заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у цій справі.

Крім того, в ГПК і ЦПК закріплюється обов'язок суду здійснювати залучення до справи осіб (що не є сторонами в суперечці), якщо при прийнятті позовної заяви, підготовці ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Додав: pierre_cardin | Дата: 20.12.2011

Сьогодні, 19 грудня 2011 року, вступає в силу Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців щодо їх вирішення" № 3384-VI.

Законом змінюється порядок припинення юридичної особи та порядок припинення діяльності фізичної особи-підприємця (ФОП).

Змінами передбачено принцип "мовчазної згоди" при припиненні. Зокрема, якщо після закінчення процедури ліквідації (але не раніше закінчення строку пред'явлення кредиторами своїх вимог) органи податкової служби або ПФУ не надали необхідних довідок про відсутність заборгованості з податків і зборів і не винесли при цьому рішення про відмову у їх видачі, то ФОП або голова комісії ЮЛ з припинення (або уповноважені ним особа) ... Читати далі »
Переглядів: 467 | Додав: pierre_cardin | Дата: 19.12.2011

Постановою № 1277 Кабмін затвердив Положення про систему обліку публічної інформації, яким регулюється ведення системи обліку, де реєструються документи, що перебувають у суб'єктів владних повноважень.

Адміністратором системи обліку відповідно до Положення виступає відповідний орган. Він повинен забезпечувати оприлюднення інформації на своєму офіційному сайті або іншим прийнятним способом (у разі відсутності сайту), а також надавати доступ до системи обліку за запитами.

Згідно з Положенням, на кожний документ має створюватися окрема картка, в якій повинні бути вказані: назва, номер, дата створення та надходження документа, джерело інформації (автор, відповідний підрозділ), передбачене законом підставу віднесення інформації до категорії з обмеженим доступом і термін такого обмежен ... Читати далі »
Переглядів: 462 | Додав: pierre_cardin | Дата: 17.12.2011

Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про завершення проведення експерименту по впровадженню методів непрямої оцінки доходів громадян для призначення соціальної допомоги".

Як відомо, заходами Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможні суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" було передбачено запровадження у 2011 році методів непрямої оцінки доходів громадян, що звертаються за державною допомогою. У квітні 2011 року було прийнято рішення про проведення експерименту в п'яти районних управліннях соціального захисту Волинської, Кіровоградської та Чернігівської областей. У вересні 2011 року Кабінет Міністрів продовжив експеримент до кінця року. Експеримент проводився за підтримки Світового банку в рамках спільного з Україною проекту "Удосконалення системи соціальної допомоги".
... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: pierre_cardin | Дата: 16.12.2011

Сьогодні, 15.12.2011 р., народний депутат Микола Катеринчук (НУНС) звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення права на вільні вибори у зв'язку з прийняттям Закону "Про вибори народних депутатів".

Нардеп вважає, що наявність механізму неповернення "виборчого" застави кандидатам, зареєстрованим в одномандатних округах (крім тих, хто обраний депутатом), є фактично платою за участь у балотуванні, оскільки кошти спрямовуються до Державного бюджету.

Крім того, на його думку, надмірний розмір "виборчого" застави є дискримінацією за майновою ознакою, що є порушенням статті 14 Конвенції з прав людини.

Нагадаємо, згідно з новим Законом "Про вибори народних депутатів", ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: pierre_cardin | Дата: 15.12.2011

Одним із предметів розгляду в листі Вищого спеціалізованого суду України від 05.12.2011 р., яким викладено позиції Верховного Суду щодо застосування окремих норм матеріального права, стала правова природа мирової угоди.

Так, ВСУ вважає неправильними висновки судів про те, що мирова угода, затверджена судом, не може вважатися зобов'язанням у цивільно-правовому сенсі, оскільки його висновок, затвердження і виконання регламентовано положеннями процесуального законодавства та Закону "Про виконавче провадження".

Таким чином, Суд підкреслює, що мирова угода є цивільно-правовим зобов'язанням, а якщо воно має грошовий характер, то до нього можна застосовувати норми статті 625 ЦК, що передбачають відповідальність за невиконання грошового зобов'язання.
... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: pierre_cardin | Дата: 14.12.2011

Сьогодні, 13 грудня 2011 року, КСУ оприлюднив прийняте 8 грудня 2011 рішення у справі про фіксування судового процесу технічними засобами. 

Рішенням суд визнав конституційними положення частини шостої статті 12, частини першої статті 41 КАС, частини другої статті 197 ЦПК, а також частини восьмої статті 81-1 ГПК, якими передбачено випадки, коли повна фіксація судового процесу технічними засобами не виробляється: зокрема, при неявці всіх учасників судового процесу, а також при розгляді судом справи за відсутності осіб, які беруть участь у справі.

Таку позицію Суд мотивував тим, що в судових засіданнях, які проводяться за відсутності всіх учасників судового процесу (як з-за неявки таких осіб, так і у зв'язку з письмовою формою виробництва у справі), фактично відсутній предм ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: pierre_cardin | Дата: 13.12.2011

Президент України Віктор Янукович підписав закон про гуманізацію відповідальності за правопорушення у господарській діяльності.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 листопада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у господарській діяльності, поданий главою держави, не підтримавши поправки, які дозволяли звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Зміни до законодавчих актів передбачають скасування кримінальної відповідальності за контрабанду товарів - ця категорія переноситься до Коде ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: pierre_cardin | Дата: 13.12.2011

У парламенті зареєстрований законопроект № 9549, що пропонує продовжити тимчасове обмеження проведення податковими органами фактичних перевірок суб'єктів малого підприємництва. Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу поданий депутатом Наталією Королевською (БЮТ).

Проектом закону пропонується встановити, що до 31 грудня 2012 року не проводиться фактична перевірка фізичних осіб-підприємців, які не зареєстровані платником ПДВ, і юросіб, які застосовують спрощену систему оподаткування з включенням ПДВ до складу єдиного податку. Метою проекту, за словами авторів, є надання можливості малому бізнесу для адаптації до ведення господарської діяльності в нових умовах.

Нагадуємо, що в чинній редакції проведення фактичних перевірок зазначених суб'єктів відкладено до введенн ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Додав: pierre_cardin | Дата: 12.12.2011

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 56 57 »

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031